Szabadlábra helyezték, de fellebbezett a Skálás Gyilkos

Forrás: Getty Images/Dan Kitwood -
szabadulás gyilkos Skála börtön rabló elítélt Szeged
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem akar a börtönből szabadulni a Skálás Gyilkosként elhíresült Bene László, akit a bíróság több mint 20 év után szabadlábra helyezett.

Bene Lászlót 1994-ben fogták el azután, hogy társával, Donászi Aladárral együtt negyvenmillió forintot rabolt el és négy emberrel végzett. Kirabolták többek között a Skála pénzszállító autóját is és megölték a kocsikísérőt - nem véletlenül ragadt rá a „Skálás Gyilkos" jelző. 1996-ban életfogytiglanira ítélték, a szegedi Csillag börtönben ült, de két napja szabadlábra helyezték.

A férfi mégsem örül a szabadságnak, fellebbezett és két hétig még biztosan a börtönben marad. Állítólag azt mondta a bíróságon, hogy lakhatási körülményei nem megoldottak.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/Dan Kitwood

Szerette volna, ha a tárgyalást elnapolják, de a bíróság nem látott erre lehetőséget. Előbb megteremtené magának az anyagi biztonságot, megvárná a számára minden bizonnyal pozitívan záruló kártalanítási kérelem kimenetelét. Nem akart üres kézzel távozni. Így viszont a hozzátartozói segítségére szorul, akik természetesen befogadnák" – árulta el a Borsnak Bene ügyvédje, dr. Soltész Katalin.

A lap információi szerint a férfi a bátyjához fog kerülni egy Somogy megyei kisvárosba, ahol kialakítottak neki egy saját szobát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.