globális felmelegedés üvegházhatás Magyarország klímaváltozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy friss kutatás kiderítette, hogy az egyes országoknak mennyi esélye van túlélni a globális felmelegedést. Az elemzés során több tényezőt figyelembe vettek, az eredmény meglepő. 

A Notre Dame-i Egyetem kutatói két évvel ezelőtt készítették el azt a kutatást, mely a globális alkalmazkodási indexen alapul, azaz megmutatja, hogy egyes országok milyen eséllyel élik túl a globális felmelegedést. A tanulmányt a HVG szemlézte cikkében.

Magyarország 36. a listán Forrás: Origo

Kiderül, hogy az elemzők több más mellett olyan tényezőket vettek figyelembe, mint az országok infrastruktúrája, az élelmiszer-tartalékok, vagy a technológiai fejlettség. De fontos volt az is, hogy milyen gyakoriak a természet katasztrófák.

Ennek alapján a képzeletbeli negatív dobogóra a Kongói Demokratikus Köztársaság, a Közép-afrikai Köztársaság és Eritrea állhattak fel, azaz nekik van a legkevesebb esélyük a túlélésre.

A legbiztatobb mutatói Norvéginak, Új-Zélandnak és Finnországnak van. Magyaroszág a 36. helyen áll.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.