foci vb 2018 Horvátország Danijel Subasic
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas felháborodást keltett a focivilágban, hogy a FIFA büntetéssel sújtotta a barátját gyászoló horvát kapust, Danijel Subasicot, valamint Horvátország válogatottját a foci vébén.

Subasic védéseit Hrvoje Custicnak ajánja

Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, a minap a 2018-as labdarúgó-világbajnokság egyik legmegrendítőbb jelenetének lehettünk szemtanúi, amikor Horvátország kapusa, Danijel Subasic elsírta magát egy sajtótájékoztatón. Mint kiderült, elhunyt játékostársára emlékezett, és amikor az újságírók erről kérdezték, nem tudta visszatartani a könnyeit.

Danijel Subasic elsírta magát egy sajtótájékoztatón Forrás: AFP/Adrian Dennis

Danijel tíz éve elhunyt barátja miatt tekint minden hárítás után az ég felé, védéseit ugyanis Hrvoje Custicnak ajánja. Minden meccsen úgy véd, hogy van a meze alatt egy póló, amin Custic látható, fölé pedig az van írva, örökké. Így tett a dánok elleni vb-nyolcaddöntőben is, ahol három tizenegyest hárított, ezzel pedig továbbjutáshoz segítette válogatottját.

Danijel Subasic védéseit Hrvoje Custicnak ajánja Forrás: NurPhoto/Andrew Surma/NurPhoto/Andrew Surma

Ez nem jött be a FIFÁ-nak

A FourFourTwo tájékoztatása szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) két okból is megbüntette a ma este a házigazda Oroszország elleni pályára lépő Horvátországot. Egyrészt figyelmeztették Subasicot, a szabályzat ugyanis kimondja, hogy a játékosok semmilyen üzenettel ellátott ruhadarabot nem hordhatnak a mezük alatt.

Danijel Subasic és a megrovást érő póló Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Gokhan Balci

Másrészt megbüntették a horvát szövetséget is. A 70 ezer svájci frankos, vagyis közel 20 millió forintos bírságot azért szabták ki rájuk, mert nem a megengedett, vagyis a vb-t támogató márkájú italokat itták a kispadnál.

Mi történt Hrvoje Custiccal?

Mint ismeretes, Hrvoje Custic 2008 áprilisában a Zadar-Cibalia horvát bajnokin a negyedik percben egy ütközés után olyan szerencsétlenül esett az oldalvonal melletti korlátnak, hogy elveszítette eszméletét, majd a kórházban meghalt. A középpályás huszonöt évet élt - írtuk korábbi cikkünkben.

Foci vb: Brazília vagy Belgium rajongói a szexibbek?http://www.life.hu/intim/20180706-kepek-brazilia-es-belgium-rajongoirol-a-foci-veben.htmlMa este elkezdődnek a nagyeddöntők, 16:00-tól Uruguay játszik Franciaországgal a Nyizsnyij Novgorod Stadionban, Brazília pedig Belgiummal csap össze Kazanyban 20:00-tól. Korábban összeszedtük a legjobb 8 csapat legszexisebb szurkolólányait, most azonban csak a mai összecsapások gyönyörű drukkereiről gyűjtöttünk képeket. Íme a brazil és a belga szurkolócsajok! Intim--Foci vb: Így szorítanak ma este a szexi szurkolányokhttp://www.life.hu/intim/20180706-fotok-uruguay-es-franciaorszag-szurkoloibol-a-foci-veben.htmlElkezdődnek a nagyeddöntők, a mai napon 16:00-tól Uruguay találkozik Franciaországgal a Nyizsnyij Novgorod Stadionban, Brazília pedig Belgiummal játszik este Kazanyban. Korábban csoporba szedtük a legjobb 8 csapat legszexisebb szurkolólányait, most azonban csak a mai összecsapások gyönyörű drukkereiről gyűjtöttünk képeket. Itt találod a brazil és belga csajokat, cikkünkben pedig jönnek a francia és az uruguay-i szurkolócsajok! Intim--Foci vb: Zokogásban tört ki a horvátok kapusa - Szívszorító videó!http://www.life.hu/news/20180706-danijel-subasic-zokogasban-tort-ki-mikor-elhunyt-baratjarol-kerdeztek.htmlA foci vébé egyik legmegrendítőbb jelenetének lehettünk szemtanúi a napokban. Horvátország kapusa, Danijel Subasic ugyanis zokogni kezdett egy sajtótájékoztatón. Mint kiderült, a focista elhunyt játékostársára emlékezett. News--Foci vb: Így csókolja belga szerelmét a magyar focistafeleséghttp://www.life.hu/intim/20180706-axel-witsel-es-baratnoje-rafaella-szabo-a-belgajapan-meccs-utan.htmlBelgium 0-2-ről fordítva verte meg Japán együttesét a foci vb nyolcaddöntőjében, ami után az ázsiai csapat kitakarította az öltözőt, szurkolóik pedig a stadion. De nem ez volt az egyetlen érdekes momentum az összecsapás után. Intim--Foci vb: Így gusztustalankodott idén Joachim Löwhttp://www.life.hu/sztarok/20180705-joachim-low-a-2018-as-foci-veben-is-gusztustalankodott.htmlJoachim Löw imádja szagolgatni magát, a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság meccsein rendre szimatolta saját izzadtságát és a kis Löw-öt is a pálya széléről. Piszkálgatta az orrát, majd pedig meg-megkóstolta, amit talált. Nos, korábbi rossz szokását az idei vébére sem sikerült levetkőznie. TV + Sztárok--Foci vb: Így nézte az angol meccset Vilmos herceghttp://www.life.hu/sztarok/20180705-vilmos-herceg-is-nezi-a-foci-vebe-meccseit.html10 napig még egész biztosan a 2018-as labdarúgó-világbajnokság tartja majd lázban a világot, ezalól pedig vélhetően a brit királyi család sem kivétel. Vilmos herceg is nézi a vébé meccseit, legalábbis Anglia egyik csoportmérkőzését biztosan látta. És nem is akárhogyan. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.