Foci vb: Zokogásban tört ki a horvátok kapusa - Szívszorító videó!

Forrás: AFP/Adrian Dennis -
foci vb 2018 Hrvoje Custic Da­ni­jel Su­ba­sic Horvátország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A foci vébé egyik legmegrendítőbb jelenetének lehettünk szemtanúi a napokban. Horvátország kapusa, Danijel Subasic ugyanis zokogni kezdett egy sajtótájékoztatón. Mint kiderült, a focista elhunyt játékostársára emlékezett.

Subasic elhunyt barátját gyászolja

Danijel Subasic volt Horvátország hőse a Dánia elleni nyolcaddöntőben, a tizenegyesrúgásoknál három nagy védést is bemutatott, vagyis hozzásegítette csapaptát a továbbjutáshoz. A meccset követő sajtótájékoztatón azonban a kamerák kereszttüzében sírva fakadt, amikor elhunyt barátjáról kérdezték. A játékos nem tudta visszatartani a könnyeit, csapattársa, Domagoj Vida próbálta megvigasztalni:

Mint kiderült, Danijel tíz éve elhunyt barátja miatt tekint minden hárítás után az ég felé, védéseit ugyanis Hrvoje Custicnak ajánja. A sajtótájékoztatón az újságírók arról rákérdeztek, miért őrzi máig ennyire elevenen Custic emlékét. Subasic azonban nem tudott válaszolni, azonnal sírva fakadt.

Danijel Subasic sírva fakadt a sajtótájékoztatón Forrás: AFP/Adrian Dennis

Mi történt Hrvoje Custiccal?

Mint ismeretes, Hrvoje Custic 2008 áprilisában a Zadar-Cibalia horvát bajnokin a negyedik percben egy ütközés után olyan szerencsétlenül esett az oldalvonal melletti korlátnak, hogy elveszítette eszméletét, majd a kórházban meghalt. A középpályás huszonöt évet élt - számolt be akkor az esetről az Index. Subasic és Custic csapattársak voltak a Zadarban, a kapus pedig azóta sem felejtette el jó barátját. Minden meccsen úgy véd, hogy van a meze alatt egy póló, amin Custic látható, fölé pedig az van írva, örökké.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.