Szörnyű vérengzés Káptalanfán: íme, a sokkoló részletek

gyilkosság vérengzés Káptalanfa emberölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Viszonzatlan szerelem miatt rendezett vérfürdőt az osztrák férfi a volt párja káptalanfai házánál tegnapra virradóra. Először rá akarta gyújtani a családra a házat, majd lövöldözni kezdett, a menekülő gyereket sem kímélte. A család tizenegy gyermeket nevelt, a tragédia idején a házban összesen kilencen voltak.

A Blikk úgy tudja, a férfi és a 22 éves magyar nő Ausztriában ismerkedett meg, ám kapcsolatuk annyira megromlott, hogy a lány visszaköltözött a szülei házába.

A rendőrség, az osztrák sajtó és a helybéliek tájékoztatása szerint Johann M. számon kérte Szabinát, amiért elhagyta őt, és magával akarta vinni, a családja azonban védte a lányt. A férfi készülhetett a bosszúra, mert nemcsak fegyver volt nála, hanem házilag készített Molotov-koktél is, először ezt vette elő, és megpróbálta felgyújtani a házat – írja a Ripost.

Forrás: Thinkstock

"A férfinak miután nem sikerült felgyújtani a házat, előrántotta fegyverét, és lőtt mindenre és mindenkire. A nőt életveszélyesen megsebesítette, 52 éves apját halálosan, anyját pedig súlyosan megsebezte. Akkor sem kegyelmezett, amikor a nő 3 éves húgát az egyik rokon megpróbálta kimenekíteni a földi pokolból. A gyerekre is szünet nélkül tüzelt: a kislányt a mellkasán érték a lövedékek. Hatéves testvére pedig a korábban gyújtott tűzben sérült meg. Végzett a volt szerelmével közös kutyájukkal is. A vérengzés után az osztrák maga ellen fordította fegyverét és kioltotta életét" – sorolja a rettenetes vérengzés részleteit a napilap.

"Szörnyű volt az egész, még mindig remegek. Berontott hozzánk ez az őrült osztrák férfi, és ránk támadt. Pokoli volt: belém égett, ahogy édesanyám ölében éppen aludni készülő 3 éves kistestvérem golyókat kap a testébe, anyukámat pedig a karján találja el. Menekülni próbált, karjában testvérünkkel, de még utánuk is lőtt ez a szörnyeteg" – idézte fel a történteket az O. család egyik gyermeke, Máté.

Az édesapa, O. Sándor a polgármesteri hivatalban dolgozott, a helyiek jól ismerték és becsülték.

„Itt mindenki ismeri a családot, borzasztó ez a tragédia" – mondta a Ripostnak Csordás Gáspár polgármester. „Igyekszem segíteni nekik ebben a tragikus helyzetben. Elhoztam a hozzátartozókat a veszprémi kórházba, innen megyünk Győrbe, ahol a 3 éves kislányt ápolják. Nagyon aggódunk a sérültekért" – tette hozzá.

Eljárás indul akkor is, ha halott

A tragédia kapcsán a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet gyanúja miatt indított eljárást. Ezt a rendőrségnek hivatalból akkor is meg kell tennie, ha az elkövető meghalt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.