Szeged is adakozik a leégett Notre-Dame felújítására

Forrás: AFP/Zakaria Abdelkafi -
adakozás felújítás adomány pénz Notre-Dame székesegyház (Párizs) milliók Szeged
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szegedi önkormányzat tízezer eurót (mintegy hárommillió forintot) ajánl föl az Európa egyik szimbólumának számító, a tűz által súlyosan megrongált párizsi Notre-Dame-székesegyház újjáépítésére – tájékoztatta az önkormányzat kedden az MTI-t.

A közlemény szerint száznegyven éve Párizs segítséget nyújtott a nagy árvíz után Szeged újjáépítéséhez, most az európai szolidaritás jegyében Szeged segít Párizsnak – írja az MTI.

A város a felajánlott támogatás mellett adománygyűjtést is indít, a párizsi Notre-Dame-székesegyház újjáépítéséhez nyújtott hozzájárulásokat a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány számlájára várják.

Hétfőn kigyulladt a párizsi Notre-Dame Forrás: AFP/Zakaria Abdelkafi

A gótikus székesegyházban, a francia főváros egyik jelképében hétfőn kora este keletkezett tűz. A lángok a világhírű épület felső részében pusztítottak, összeomlott a felújítás alatt álló katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony, és odaveszett a teljes tetőszerkezet.

Ledúrta saját és húga haját is a kisfiú, Teddy: édesanyjuk sírva fakadt – videóhttp://www.life.hu/news/20190416-leturta-sajat-es-huga-hajat-is-a-kisfiu-teddy-edesanyjuk-sirva-fakadt.htmlTwitteren már milliók látták azt a videót, amelyen egy anyuka megmutatta, mit művelt kisfia az elektromos hajvágóval. NewsOrigoOrális szexre hajlamos démon szállta meg egy nő testét, de kiűzték – videóhttp://www.life.hu/news/20190416-oralis-szexre-hajlamos-demon-szallta-meg-egy-no-testet-de-kiuztek-video.htmlSzámos vallási szervezettel találkozhatunk a 21. században. Ezek között akad néhány igazán megdöbbentő is. Most például egy amerikai lelkipásztor ördögűzést hajtott végre egy nőn, akit egy orális szexre hajlamos démon szállt meg. NewsAFPNéhány perccel az esés után meghalt a januárban kútba zuhant spanyol kisfiúhttp://www.life.hu/news/20190416-nehany-perccel-az-eses-utan-meghalt-a-januarban-kutba-zuhant-spanyol-kisfiu.htmlNéhány perccel az esést követően életét veszítette az a kétéves spanyol kisfiú, aki három hónappal ezelőtt egy feltehetően illegálisan fúrt kútba zuhant – derült ki a hétfőn nyilvánosságra hozott hivatalos igazságügyi orvosszakértői jelentésből. News--Időjárás: visszatér a fagy kedden, nincs vége a télnekhttp://www.life.hu/news/20190416-idojaras-visszater-a-fagy-kedden-nincs-vege-a-telnek.htmlBár már április közepén járunk, a jelek szerint még mindig nincs vége a télnek. Kedden ugyanis visszatér a fagy. News--Kigyulladt a párizsi Notre-Dame: ennyi maradt a belsejébőlhttp://www.life.hu/news/20190416-kigyulladt-a-parizsi-notredame-ennyi-maradt-a-belsejebol.htmlHatalmas veszteség érte Párizst, amikor hétfőn, a délutáni órákban kigyulladt a több mint 800 éves Notre-Dame épülete. Megérkeztek az első fotók az épület belsejéről. News--Notre-Dame – Sikerült megmenteni a székesegyház szerkezetéthttp://www.life.hu/news/20190416-notre-dame-tuz-sikerult-megmenteni-a-szekesegyhaz-szerkezetet.htmlKigyulladt és órákon át égett a francia főváros, Párizs egyik jelképe, a Notre-Dame-székesegyház hétfő este, a nagyhét első napján. A tűz következtében összeomlott az épület huszártornya és odaveszett a teljes tetőszerkezet. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.