Elhunyt a legendás német filmproducer, Artur Brauner

Forrás: Getty Images -
gyász német filmproducer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Százéves korában, Berlinben elhunyt a legendás német producer, Artur Brauner. Munkássága a második világháború utáni filmezéshez kötődik, számos holokauszttal foglalkozó alkotás fűződik a nevéhez.

A filmproducernek csaknem ötven hozzátartozója halt meg náci koncentrációs táborokban, így nem is csoda, hogy filmes pályafutása alatt számos film létrehozásában működött közre, amelyek a holokauszt áldozataival foglalkoztak. Ezek között volt az 1948-ban bemutatott The Saboteur: Code Name Morituri, az 1990-ben készült Európa, Európa és a 2011-ben készült Csodagyerek.

Artur Brauner Forrás: Getty Images

Brauner berlini produkciós stúdiójában több mint 700 játékfilm és tévéprodukció készült. Olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Romy Schneider, Maria Schell, Curd Jürgens, O. W. Fischer és Heinz Rühmann. Ő volt a producere a hatvanas években az Old Shatterhand, Az aztékok kincse, a Sean Connery és Brigitte Bardot főszereplésével forgatott Shalako és más western- és kalandfilmeknek, de a Svejk (1960), a Bengáli tigris (1959) és a Radványi Géza rendezte Nem kell mindig kaviár (1962) is a nevéhez fűződik.

Végső búcsút vesznek pénteken a Hableány sétahajó kapitányától és matrózátólhttp://www.life.hu/news/20190708-vegso-bucsut-vesznek-penteken-a-hableany-setahajo-kapitanyatol-es-matrozatol.htmlNem szórják a Dunába az elsüllyedt Hableány sétahajó tragikus körülmények között elhunyt kapitányának hamvait. Pénteken hajós temetési szertartással búcsút vesznek L. László kapitánytól és P. János matróztól. NewsOrigoImádja az internet népe a tóban úszkáló komondorthttp://www.life.hu/news/20190706-imadja-az-internet-nepe-a-toban-uszkalo-komondort-instagram.htmlHa van videó, amihez nem kellenek szavak, akkor az úszó komondorról feltöltött filmecske azok közé tartozik: nem véletlenül terjed eszméletlen gyorsasággal a közösségi oldalon. Persze szinte mindenki imádja: mi is. Nézzétek! NewsOrigoNyáron megugrik a segélyhívások száma: ezek a leggyakoribb problémákhttp://www.life.hu/news/20190707-nyaron-megugrik-a-segelyhivasok-szama-ezek-a-leggyakoribb-problemak.htmlA nyári nyaralási időszakban megugrik a segélyhívások száma az asszisztenciaszolgáltatóknál, a külföldön nyaralók leggyakrabban tengeri sün okozta sérülés, medúzacsípés miatt szorulnak orvosi ellátásra, Görögországban pedig kiemelkedően sok a bérelt robogóval történt baleset – derül ki a Europ Assistance Magyarország 2018-as adataiból. NewsOrigoFának csapódott egy autó Győrújfaluban, egy ember meghalthttp://www.life.hu/news/20190707-fanak-csapodott-egy-auto-gyorujfaluban-egy-ember-meghalt.htmlFának csapódott és összetört egy személyautó Győrújfaluban. News--A saját temetésén tért magához egy férfi: az orvosok halottnak nyilvánítottákhttp://www.life.hu/news/20190706-a-sajat-temetesen-tert-magahoz-a-ferfi-az-orvosok-halottnak-nyilvanitottak.htmlNem mindennapi történetről számol be a Fox News. Az indiai Lucknow-ban a saját temetésén kezdte el mozgatni a végtagjait a 20 éves Mohammad Furqan, amivel a frászt hozta mindenkire. Kiderült, hogy él, holott az orvosok halottnak nyilvánították: most nyomoznak az ügyben, hogyan történhetett meg ilyesmi. NewsOrigoIdőjárás: egész héten didereghetünk, itt a lehűléshttp://www.life.hu/news/20190708-idojaras-egesz-heten-didereghetunk-itt-a-lehules.htmlAz elmúlt hetek kánikulája és forró időjárása után most megérkezett a lehűlés. Országszerte hűvösebb időre és csapadékra lehet számítani. Íme a részletek. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.