Vizes vb: halottak és sérült vízilabdázók egy kvangdzsui éjszakai klubban

Forrás: SwimSwam -
omlás vizes vb tragédia éjszakai klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két dél-koreai állampolgár meghalt, és többen megsérültek, köztük a kvangdzsui vizes világbajnokságon részt vevő sportolók is szombatra virradóra, mert összeomlott egy éjszakai klub galériája – közölte a helyi tűzoltóság. Magyar sportolók nincsenek a sérültek között.

A halálos baleset a versenyzők szállásához közel eső egyik többszintes klubban történt. Bíró Attila, a negyedik helyen zárt magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az MTI érdeklődésére elmondta, ők is ott voltak, de szerencsére mindenki jól van.

A leszakadt karzatot próbálják tartani a kvangdzsui Coyote Ugly klubban Forrás: SwimSwam

A hatóságok tájékoztatása szerint összesen 370-en tartózkodtak a klubban, amikor a 2,5 méteres magasságban lévő galéria egyenesen a mulatozókra esett, akik közül sokakat törmelékdarabok találtak el. A hatóságok azt gyanítják, hogy a túl nagy súly miatt dőlt össze a szerkezet. Szemtanúk több mint száz bulizóról számoltak be a galérián. A halálos áldozatok nem sportolók. A Yonhap dél-koreai hírügynökség a városvezetésre és a tűzoltóságra hivatkozva közölte, hogy kilenc sportoló könnyebben megsérült: négy amerikai, két új-zélandi, egy holland, egy olasz és egy brazil. A brazil állampolgárt leszámítva mindannyian vízilabdázók. Hatan közülük nők. Kar-, illetve lábsérüléseik zúzódásoktól vágott sebekig terjednek. A Yonhap információja szerint a szórakozóhelyen körülbelül húsz külföldi sportoló tartózkodott a tragédia idején.

A tucatnyi könnyebb sérült listáján két üzbég állampolgár is szerepel, úgy tudni azonban, hogy ők nem sportolók. A tűzoltóság megerősítette, hogy több sportoló megsebesült, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy még korai lenne arról nyilatkozni, hány sérült van összesen.

A vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) közleményben fejezte ki sajnálkozását a történtek miatt és kívánt a baleset sérültjeinek mielőbbi jobbulást. Hangsúlyozta, hogy mivel a július 12. és 28. között megrendezett 18. FINA vizes világbajnokság résztvevői is érintettek, szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet és minden intézkedést megtesz, hogy biztosíthassa a szükséges támogatást és egészségügyi ellátást a sérült külföldi sportolóknak.

Összeesett a ringben, majd elhunyt a profi bokszoló, Hugo Santillan http://www.life.hu/news/20190726-osszeesett-a-ringben-majd-elhunyt-a-profi-bokszolo-hugo-santillan.htmlA mérkőzés vége után esett össze a 23 éves Hugo Santillan a ringben. Hiába szállították kórházba, nem tudták megmenteni az életét. News--Öt jármű ütközött össze az M0-s főútonhttp://www.life.hu/news/20190726-ot-auto-utkozott-ossze-az-m0as-fouton.htmlTömegkarambol történt az M0-s autóúton Maglódnál. Öt jármű ütközött. News--Agyevő amőba végzett egy férfival Észak-Karolinábanhttp://www.life.hu/news/20190726-agyevo-amoba-vegzett-egy-ferfival-eszakkarolinaban.htmlAgyevő amőba végzett egy férfival Észak-Karolinában, miután egy vízi vidámpark mesterséges tavában úszott. NewsOrigoIdőjárás: vészjelzést adtak ki az egész országrahttp://www.life.hu/news/20190726-idojaras-veszjelzest-adtak-ki-az-egesz-orszagra.htmlA hőség miatt már csak néhány megyére, a zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt viszont az egész országra figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat. News--Focista mentette meg a játékvezető életéthttp://www.life.hu/news/20190726-focista-mentette-meg-a-jatekvezeto-eletet.htmlEgy szigethalmi labdarúgó megmentette a mérkőzés közben összeeső játékvezető életét. NewsAFPKimúlt 63 évesen Trudy, a legidősebb, fogságban élő gorillahttp://www.life.hu/news/20190726-kimult-63-evesen-trudy-a-legidosebb-fogsagban-elo-gorilla.htmlKimúlt 63 évesen Trudy, a legidősebb, fogságban élő nyugati síkvidéki gorilla - közölte a Little Rock-i állatkert szóvivője. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.