Húsz év után megtalálta szüleit egy négyévesen elveszett fehérorosz lány

Forrás: Youtube/ МВД Республики Беларусь -
lány Fehéroroszország szülők elveszett rátalál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évekig kétségbeesetten keresték.

A kis Julija Viktorovnát 1999. október 1-jén, a Minszk és Oszipovics közti utolsó esti helyközi vonaton, egy úgynevezett elektricskán vesztették el szülei, akik két napon át tűvé tettek minden környékbeli állomást, hasztalanul.

A hatóságok is nagy erőkkel keresték a négyéves gyermeket, de a kutatás nem hozott eredményt.

Nemrégiben Oroszországból jelentkezett a belorusz hatóságoknál egy fiatalember - az immár felnőtt lány egy barátja - azzal, hogy ismer egy intézetben, illetve nevelőszülőknél felnőtt nőt, aki talán azonos lehet azzal a lánnyal, akinek eltűnéséről az interneten kutakodva szerzett tudomást. A nő töredékesen emlékezett gyermekkorára, bátyjára és nővérére, valamint arra, hogy 1999-ben a rjazanyi pályaudvarról hozták el. Julija hasonlítani látszott az egykori fotón szereplő kislányhoz, végül a DNS-vizsgálat is megerősítette, hogy a két évtizede elveszett lány került elő.

Húsz év után megtalálta szüleit Forrás: Youtube/ МВД Республики Беларусь

A szerencsésen végződött történetről a fehérorosz belügyminisztérium számolt be a honlapján.

A belorusz hatóságok szerint "csoda", hogy ilyen hosszú idő után sikerült megoldani egy eltűnési ügyet.


Mint kiderült, annak idején ott követett el mulasztást a belorusz rendőrség, hogy csak fehérorosz területen kereste az eltűnt gyermeket, Oroszországban nem köröztették a kis Juliát. A hírekből nem derül ki, hogyan szakadt el szüleitől a lány és miként került Oroszországba, a távoli Rjazanyba - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.