környezet háztartási gép design otthon háztartás bútor környezetbarát energiatakarékosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Talán nem gondoltad volna, de attól, hogy valami újrahasznosított, környezettudatos még lehet designos is. Íme, az otthonodba kerülő legszebb holmik, amik még a környezet is kímélik. 

Szelektív hulladékgyűjtő

Forrás: Ovetto

Az Ovetto fantázianévre hallgató, tojásdad szelektív hulladékgyűjtő például remekül betölti funkcióját, miközben különleges, formatervezett külsejével akár a lakás egyik fókuszpontjává is válhat.

Porszívó a tengerből

Forrás: Electrolux

Az Electrolux bemutatta azt az öt egyedi porszívót, amelyek az óceánokból és tengerekből összegyűjtött műanyaghulladékból készültek. A „Porszívók a tengerből” elnevezésű projektet azzal a céllal indította a vállalat, hogy felhívja a figyelmet az óceánokban található műanyaghulladékokra és nagyobb mértékű újrahasznosításra ösztönözze a fogyasztókat és az ipart. Az öt egyedi porszívó a Csendes- és az Indiai-óceánból, valamint a Földközi-, a Balti- és az Északi-tengerből összegyűjtött műanyagból készült.

Kartonbútor

Forrás: www.kartondesign.com

A bútorok általában fából, fémből készülnek, de miért ne készülhetnének papírból? A kartonbútor évek óta hódít és egyre nagyobb teret követel magának, ami nem is csoda, hiszen környezetbarát megoldás, és legalább olyan szép, mint hagyományos társai. Ráadásul a teherbírása is meglepően jó.

Energiatakarékos fűtés

Forrás: www.jaga.hu

A JAGA cég a fenntartható fejlődést szem előtt tartva, a korát megelőzve, a környezetvédelmi előírásoknak messzemenően megfelelve állítja elő termékeit. Az innovatív megjelenés mögött környezetbarát technológia rejlik, mely alkalmazkodik a modern építészeti stílusokhoz, kimagasló teljesítményre képes és gazdaságos megoldás.

Fényforrás design módra

Forrás: lNEXT

Medúzát formál, ha nem is egyértelműen a kölni NEXT cég NLC névre hallgató lámpája, amely ügyesen keveri az aktuális divatot a kissé kaotikus, de medúza létükben hitelesen organikus formákkal. A lámpatest magában foglalja az ily módon rejtett fényforrásokat is, érdekes, szinte otthonos hatást keltve. A "burákban" energiatakarékos, fókuszált ledek üldögélnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.