Körbevesznek a baktériumok: ezeket az eszközöket ne felejtsd el fertőtleníteni

Forrás: Thinkstock -
baktérium smink tisztítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu összegyűjtött öt olyan női eszközt az otthonodból, amelyet a saját érdekedben mindenképpen rendszeresen kell tisztítanod.

Borotva

Az újrahasználható borotva a térben lévő bacilusokat (netán penészeket) „összegyűjti”, melyek a bőrhöz érve irritációt okozhatnak. Használat után mindig alaposan mosd le meleg vízzel, és szárítsd meg a borotva felületét. Kéthetente 5-10 percig áztasd be a borotvádat higított ecetes vízzel, majd dörzsöld meg egy fogkefével.

Forrás: Thinkstock

Hajkefe

A hajszálak fésűből való eltávolítása csak az első felvonás, hiszen a hajkefe a fejbőr elhalt hámsejtjeit, a zsírt, a hajformázó termékek felhalmozódását és a port mind-mind összegyűjti. Mi a megoldás? A borotvához hasonlóan havonta egyszer áztasd be meleg, ecetes vagy samponos vízbe, majd egy fogkefével dörzsöld át, mielőtt megszárad.

Hajformázó készülékek

A hővédő termékek használata elengedhetetlen a haj számára, azonban ne feledd, hogy a fölösleg a hajsütőkön és -egyenesítőkön landol. Permetezz rá egy kis ablaktisztító folyadékot, töröld át - persze kikapcsolt állapotban. A tisztításhoz itt is bevetheted a régi fogkefédet.

Sminkecsetek

Ha nem tisztítod időnként a sminkecseteidet, minden egyes alkalommal újra fel fogod vinni a bacikat a bőrödre, és több pattanásod is lesz. Hogy ezt elkerüld, egy hónapban legalább kétszer fertőtlenítsd a sminkecseteidet! Áztasd be őket samponos vízbe pár percig, majd öblítsd le vízzel, és egy zsebkendőn szárítsd meg őket.

Sminktáska

Ha az ecseteket fertőtleníted, ne feledkezz meg a teljes sminktáskádról sem! Rendszeresen pakolj ki belőle, majd nedves törlőkendővel töröld át. A nagyon koszos, sminkcuccokkal összekent piperetáskát mosózsákba téve, kifordítva érdemes kimosni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.