Nem bírod a forróságot? Így hűtsd le a lakásod fillérekből

Forrás: Thinkstock -
otthon kánikula forróság lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre itt a jó idő! Irány a strand, igyál meg egy finom koktélt, és csobbanj egyet a hűsítő medencébe - mindezt persze majd csak a hétvégén. A hétköznapi robot közben nem sokan tehetik meg, hogy strandon hűsöljenek, nekik bizony az egyre csak forrósodó lakásban kell elviselniük a kánikulát. 

Ha odakint 30 fok fölé kúszik a higany szála, idebenn is gyorsan fel tud forrósodni a hangulat. A lakásban uralkodó kánikulát a legtöbb ember nehezen viseli, viszont sokan nem tudnak megengedni maguknak egy klímát - nekik szeretnénk az alábbi tippjeinkkel egy kis segítséget nyújtani.

Forrás: Thinkstock
  • Éjszakára tárd ki a lakásod ablakait, hogy az enyhe levegő lehűthesse az otthonodat, arra azonban figyelj, hogy délelőtt 9-ig, mielőtt felmelegedne az idő, mindenképpen csukd is be őket.
  • Barátod a redőny! Akár korszerű, akár régebbi ablakaid vannak, a redőny vagy a zsalugáter mindenképpen hasznos megoldás lehet. Ha becsukod vagy leereszted őket, a szobában akár 3-4 fokkal is alacsonyabban maradhat a hőmérséklet.
  • Párologtass! Jót tehet, ha naponta felmosod a lakást hideg vízzel, de az is sokat segíthet, ha hideg vízzel teli edényeket helyezel el otthonod különböző pontjain.
  • Ezekben a napokban kerüld a nagy sütés-főzést! A sütő használata hihetetlenül gyorsan fel tudja melegíteni a lakást.
  • A jó öreg ventilátor mindig segít a bajban! Használd bátran, és mellesleg ne felejts el naponta 2-3 liter vizet is meginni.
Egy balkonkertész élete sem mindig fenékig tejfel - A rozmaring afférhttp://www.life.hu/otthon/20150626-balkongaz-blog-rozmaringrol-rendhagyoan.html"A rozmaringról azt mondják a nagyok, hogy kezdő kertészkedőknek is előszeretettel ajánlják. Kertbe és szobába egyaránt persze, mivel kicsit sem igényes, ezért könnyen sikerélményhez juthat bárki általa. Na persze."OtthonThinkstockEzekben a medencékben te is biztosan megmártóznál! - Lenyűgöző képekhttp://www.life.hu/otthon/20150626-trendi-kerti-medencek-lenyugozo-kepek.htmlÁlmodozni lehet... És mi szeretünk is! Ezért fájdítjuk a szívünket ezen a kissé borongós szombati napon az alábbi képek nézegetésével. Lapozd végig galériánkat te is, és imádkozzunk együtt a jó időért!OtthonThinkstockÍme! A tökéletes kerti parti elengedhetetlen kellékeihttp://www.life.hu/otthon/20150615-igy-dobd-fel-a-kerti-partyt-kellekek-amik-nem-hianyozhatnak.htmlHaverok, buli és egy jó sütögetés! A nyár a kerti partik és a grillezések időszaka – mutatjuk azokat a trendi kiegészítőket, amikkel te is felejthetetlenné teheted a baráti összeröffenéseket.OtthonThinkstockElszakadt a farmered? Így hasznosítsd újra!http://www.life.hu/otthon/20150625-a-teleprendezok-megmutatjak-hogyan-hasznositsd-ujra-szakadt-farmerodat.htmlMihez kezdhetsz egy szakadt farmerral? Készíts belőle zsebes tárolót! A Teleprendezőktől megtudhatod, hogyan kezdj neki!OtthonOrigoSzabadulj meg a szúnyogoktól vegyszerek nélkül!http://www.life.hu/otthon/20150624-igy-uzd-el-a-szunyogokat-hazi-praktikakkal.htmlA legharmónikusabb nyári estét is megzavarhatja néhány hívatlan, nemkívánatos vendég. Egy-két betolakodóval még relatív könnyedén el lehet bánni, ha viszont már elviselhetetlen az invázió, érdemes néhány házi praktikával fel venni a harcot ellenük. OtthonThinkstockSzőrtelenítés felsőfokon - Így vedd fel a harcot a nemkívánatos szőrszálakkalhttp://www.life.hu/otthon/20150616-igy-tuntesd-el-a-kutya-es-macskaszort-a-lakasbol.htmlImádjuk a cicákat, a kutyákat, és tulajdonképpen az összes állatot. Imádjuk, ahogy házi kedvenceink hozzánk bújnak és dörgölőznek. Imádjuk, ha esténként mellénk telepednek az ágyban, és imádjuk nézni, amikor pajkosan játszva hencseregnek a szoba közepén. Egy valamit nem imádunk: a szőrt. A nagy mennyiségben, végtelenségig hulló szőrcsomókat.OtthonThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.