Túlvilági hotelek - Amikor a vendégek életét kísértetek keserítik meg

hotel Marilyn Monroe szellem kísértetjárás kísértet szálloda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tragikus sorsok, rejtélyes halálesetek, nyughatatlan lelkek. Ha eddig azt gondoltad, hogy kísértethistóriák csak filmekben vagy könyvekben léteznek, akkor az alábbi történeteket olvasva garantáltan borsódzni kezd majd a hátad. Az alábbi hotelek - luxusszolgáltatásaik mellett - hátborzongató titkaikkal is vonzzák a turistákat, falaik között túlvilágról érkező alakok rémisztgetik a pihenésre vágyókat. 

Roosevelt Hotel, Los Angeles

Érdekesség, hogy az első 15 Oscar-díjátadó ünnepséget a Hollywood Roosevelt Hotelben tartották, ami egyébként több sztár otthonául is szolgált huzamosabb ideig. Itt lakott többek között Marilyn Monroe is. A szexszimbólum 1962. augusztus 5-én halt meg, de a hotel alkalmazottai szerint a díva lelke még ma is a hotel falai között tengődik. Halála óta rengetegszer jelent meg kísértete mind az alkalmazottak, mind a vendégek előtt. A szálloda báltermében van egy bizonyos megmagyarázhatatlan "hideg folt" is, ahol gyakran érezni földöntúli energiák áramlását.

Forrás: theroosevelthotel

Stanley Hotel, Colorado

Sokat elmond a helyről, hogy ez a hotel inspirálta Stephen King dermesztő regényét, a Ragyogást. A Stanley Hotel az egyik legkísértetiesebb szálloda Amerikában, számtalan vendég észlelt már itt különféle paranormális jelenséget. Sokan meséltek arról, hogy megmagyarázhatatlan zongorajátékot, gyermekfutkosást és beszélgetések hangjait hallják, úgy, hogy mindeközben sem gyerekek, sem más vendégek nem voltak az adott helyiségben. A szálloda legtöbb furcsa történését egyébként a 4. emeleten és koncertteremben tapasztalták - ha tehát egyszer ebbe a különleges szállodába vezetne a sors, és szellemekre szeretnél vadászni, érdemes ezekre a helyekre összpontosítanod.

Forrás: stanleyhotel.com, flickr/geekstalt

Langham Hotel, Anglia

No de nem kell feltétlenül a tengerentúlra utazni ahhoz, hogy kísértetjárta hotelt találj. Az Angliában található Langham Hotel 1865-ben nyitotta meg kapuit, ám a tökéletes luxuskörnyezet nem csak a városba érkező turistákat ejti rabul. A legendák szerint szellemek számára is ideális lakóhely. Az ideérkező vendégek többször látták már a folyosón egy orvos szellemét, aki a szóbeszéd szerint a nászútjukon megölte a feleségét, majd öngyilkos lett. Egy katonai egyenruhát viselő férfi is rendszeresen felbukkan a falak között, ő állítólag nem más, mint egy német herceg, aki az első világháború kitörésekor a szálloda ablakából vetette le magát. A néhai herceg különösen a 333-as szobáért rajong, és egyszer annyira megijesztett egy vendéget, hogy az fejvesztve menekült el az éjszaka kellős közepén.

Forrás: langhamhotels.com

Toftaholm Herrgard, Svédország

Ez az elegáns svéd kastély hatszáz éves múltra tekint vissza, ami visszarepít a királyok és a lovagok mágikus világába - a hotel ezen mágikus, kissé kísérteties hangulatához pedig nagyban hozzájárulnak az itt élő kísértetetekről szóló legendák. A helyiek úgy hiszik, hogy a kastélyban egy fiatal parasztfiú szelleme kísért, aki régen beleszeretett a birtokos lányába. A bárókisasszony hozzáment egy férfihoz, akit az apja szemelt ki számára, így kénytelen volt búcsút mondani igazi szerelmének. Az esküvő napján a fiú bánatában felakasztotta magát egy szarufára, boldogtalan lelke pedig azóta is kísért a 324-es szobában. A kastélyban megszállók gyakran számolnak be a legendához köthető különös jelenségekről: lebegő függönyökről a szélcsendben, erőteljes kopogásokról az ajtón és bezárt ablakokról, amelyek reggelre tárva-nyitva állnak.

Forrás: Facebook/Toftaholm Herrgård
Ezeket semmiképpen ne vidd magaddal költözéskorhttp://www.life.hu/otthon/20150903-koltozeskor-milyen-holmikat-ne-vigyel-magaddal.htmlMegkötöttétek az adásvételit, kezedben a kulcs, kitűzve a költözködés napja. Mielőtt azonban elkezdenéd bezsákolni az egész eddigi életedet, érdemes jól átgondolnod és mérlegelned, mire lesz valóban szükséged új otthonodban.OtthonThinkstockTúlvilági hotelek - Amikor a vendégek életét kísértetek keserítik meghttp://www.life.hu/otthon/20150907-kisertetjarta-hotelek-a-vilag-korul.htmlTragikus sorsok, rejtélyes halálesetek, nyughatatlan lelkek. Ha eddig azt gondoltad, hogy kísértethistóriák csak filmekben vagy a könyvekben léteznek, akkor az alábbi történeteket olvasva biztosan borsódzik majd a hátad. Az alábbi hotelek - luxus szolgáltatásaik mellett - hátborzongató titkaikkal is vonzzák a turistákat, falaik között túlvilágról érkező alakok rémisztgetik a pihenésre vágyókat. OtthonLegszívesebben a sztárok szomszédságában élnéd le az életed? Költözz ide!http://www.life.hu/otthon/20150901-szomszedsagok-es-konyekek-amerikaban-amelyek-felkapottak-a-sztarok-koreben.htmlA híres emberek szívesen élnek hasonszőrű híres emberek társaságában, ennek eredménye, hogy vannak olyan környékek, ahol az egy négyzetméterre jutó celebek száma meglehetősen magas. Az alábbiakban összegyűjtöttük a sztárok által legkedveltebb szomszédságokat - ha Amerikában jársz, ezeken a helyeken nagy valószínűséggel botolhatsz bele Heidi Klumba vagy Matthew McConaughey-be.Otthon--Valami régi, valami új - Bújtasd otthonodat vintage köntösbehttp://www.life.hu/otthon/20150901-a-vintage-lakberendezesi-stilus-enterior-jellemzoi.htmlVonzódsz a régiségekhez, és a véredben van a DIY-hajlam? Akkor lakberendezési kalandozásunk következő állomását imádni fogod! Mutatjuk, hogyan varázsolhatsz otthonodban vintage hangulatot!OtthonOrigoEgy falu, ahol a természet az úr - Hátborzongató képekhttp://www.life.hu/otthon/20150831-kaprazatos-kepek-egy-kinai-halaszfalurol-amit-teljesen-benott-a-novenyzet.htmlKína hátborzongató szépségű halászfalujában az anyatermészet átvette a hatalmat. Éld át a természet alkotta vadregényes romantikát az alábbi lélegzetelállító képeket nézegetve.OtthonOrigoFogadjunk, hogy ezt az 5 dolgot te sem szoktad takarítanihttp://www.life.hu/otthon/20150819-5-dolog-a-haztartasban-amit-elfelejtenek-megtisztitani.htmlTedd a szívedre a kezed: ugye a te lakásodban is vannak olyan rejtett, vagy kevésbé rejtett dolgok, amikről nagytakarítás közben egyszerűen elfeledkezel, vagy úgy gondolod, nem szorulnak takarításra. Pedig attól, hogy valami nem tűnik koszosnak, még hemzseghetnek rajta a bacik! Íme, az 5 leggyakrabban elfeledett dolog. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.