enteriőr otthon country vidéki élet stílus lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elvágyódás, harmónia keresés, menekülés a zajos nagyvárosi életből - nagyjából ezek azok a érzések, amelyeket egy country, azaz vidéki stíusban berendezett otthon áraszt magából. Az utóbbi években különösen nagy népszerűségnek örvend ez az irányzat, ha te is egy "vidéki kúriát" szeretnél varázsolni otthonodból, kövesd tippjeinket!

A vidéki stílust főleg azoknak szokták ajánlani, akik inkább barátságos, mint divatos otthonra vágynak. A country lakberendezés egyik sajátossága, hogy a sok bútor, dekoráció, kiegészítő gyakran kelti a rendetlenség érzését - így ha nem szereted, ha egy szoba relatív zsúfolt, akkor ezt a stílust nem neked találták ki.

Forrás: denizhome.co

Köszöntünk a jövőben - A high tech lakberendezés alapjai

Izgalmas, néha-néha megdöbbentő, sőt egyesek szerint rideg és személytelen - ilyen a high tech lakberendezés, az ízig-vérig 21. századi stílus. Olvass tovább, és megtudhatod, hogyan bújtathatod otthonodat ultramodern high tech köntösbe.

  • A country stílusban jellemző a természetes, hagyományos anyagok használata: fa, kő, kerámia, rattan. A lakástextíliákban, bútorhuzatokban a pamut, a vászon és a bőr dominál.
  • Gyakran használnak durva, kezeletlen, de akár kopott felületeket is.
  • A country színeit nehéz behatárolni, a fehértől a finom pasztell színekig szinte minden előfordulhat, de a vidéki stílusú falakhoz az egyszínű virágmintás tapéták vagy csíkok is illenek.
  • Sokféle bútor és kiegészítő jól megfér egymás mellett. Gyakran használnak nyitott polcokat, tárolókat.
  • A bádogvödör, a boroshordó, a régi csatos üvegek nemcsak dekorációs elemek a térben, hanem használati tárgyként is betöltik funkciójukat a mindennapokban.
  • Az egyszerűség, a praktikum, és a kényelem dominál ebben a stílusban.

További ötletekre vágysz? Lapozd végig galériánkat és inspirálódj!

/1509/Count2015929154117A hollywoodi sztárok mocskos kis hálószobatitkaihttp://www.life.hu/otthon/20150928-a-sztarok-haloszobajaban-milyen-feltve-orzott-holmik-vannak.htmlMindenkinek vannak kedvenc bútordarabjai, esetleg évek óta őrizgetett kacatjai, amiktől - bármennyire is ütött-kopottak - egyszerűen nem lehet megválni. Nos, így vannak ezzel a hollywoodi sztárok is! Most azonban lehull a lepel, kiderítettük mi mindent rejtegetnek hálószobájuk mélyén. Otthon--Csodaszép őszi dekorációk, egyszerűenhttp://www.life.hu/otthon/20150925-egyszeru-csinald-magad-oszi-dekoraciok-a-lakasban.htmlAz ősz a szüret, a színes levelek és a gyönyörű dekorációk időszaka - ne várj te sem tovább, dekoráld ki otthonod néhány, évszakhoz illő dísszel. Ha gyerkőc is van a családban, akkor tökéletes hétvégi program lehet mindannyiótoknak. Mutatjuk a mi kedvenc ötleteinket. OtthonThinkstockÉlj úgy, mint Bree Van de Kamp! - Inspirálódj kedvenc sorozataidbólhttp://www.life.hu/otthon/20150923-hires-sorozatok-enteriorjei-inspiracio.htmlAzt már egy korábbi cikkünkben elárultuk, hogy melyik nagy sikerű mozifilmből érdemes inspirálódnod, ha lakásod átrendezésére adod a fejed. Most egy lépéssel tovább megyünk, hiszen nem csak a mozivásznon találkozhatunk szemet gyönyörködtető, esetleg meghökkentő enteriőrökkel – a kedvenc sorozataidra kattintva is bátran elleshetsz egy-két trükköt. Otthon--Köszöntünk a jövőben - A high tech lakberendezés alapjaihttp://www.life.hu/otthon/20150922-a-high-tech-lakberendezesi-stilus-jellemzoi.htmlIzgalmas, néha-néha megdöbbentő, sőt egyesek szerint rideg és személytelen - ilyen a high tech lakberendezés, az ízig-vérig 21. századi stílus. Olvass tovább, és megtudhatod, hogyan bújtathatod otthonodat ultramodern high tech köntösbe. Otthon--A szőnyegvásárlás alapszabályaihttp://www.life.hu/otthon/20150922-igy-vasarolj-szonyeget-otthonodba-szabalyok-tanacsok.htmlA szőnyeg a szobánk egyik leghangsúlyosabb textilje, segítségével otthonunkban meleg, családias légkört tudunk teremteni - már ha nem baltázzuk el a szőnyegválasztást! Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat az aranyszabályokat, amikre a tökéletes "talpalávaló" kiválasztásakor érdemes odafigyelned. Otthon--Íme, 2016 tavaszának színei - Használd őket bátran egész évben!http://www.life.hu/otthon/20150918-a-pantone-intezet-2016-tavaszanak-szinei-igy-hasznald-a-lakberendezesben.htmlA Pantone Intézet a New York-i divathéten bemutatott kollekciók alapján már ki is adta az első előrejelzését a jövő év tavaszának színeire vonatkozólag. Vibráló, vidám, különleges árnyalatokat választottak ki, amikre kár lenne még fél évet várni... Mutatjuk, hogyan használhatod őket már most is az otthonodban! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.