Élj úgy, mint egy amerikai milliomos: Költözz be egy penthouse-ba!

Forrás: homedsgn.com -
luxus ingatlan otthon Egyesült Államok Amerika Penthouse lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akár csak a loft, a penthouse is főleg a tengerentúlon divatos ingatlantípus. És bár idehaza is egyre több apróhirdetésben lehet találkozni eladásra kínált penhouse vagy penthouse-szerű lakásokkal, ezen ingatlanok nagy része valójában nem tartozik az eredeti penthouse kategóriába.

Hogy mi is a penthouse?

Kicsit nehéz megmagyarázni, főleg a hazai viszonylatokban. Az Egyesült Államokban a penthouse eredetileg egy olyan önálló lakóház volt, melyet felhőkarcolók tetejére építettek, jellemzően nagy terasszal, tetőkerttel. Ma már a kategória egy kicsit kibővült: nem csak önálló lakóházakat neveznek így, hanem olyan exkluzív, luxusszínvonalú, nagyterasszal rendelkező legfelső szinteket, amelyek kialakításban és minőségben eltérnek az alsóbb szinteken lévő lakásoktól és a falai sincsenek egy síkban az épület többi falával.

Forrás: homedsgn.com

A penthouse tehát egy meglehetősen exkluzív, ezzel együtt természetesen borsos árú ingatlan. Ha valaki penthouse-t szeretne vásárolni először is biztos lehet benne, hogy mélyen bele kell majd nyúlnia a zsebébe,(alsó hangon 40-50 milliós vételárra kell számítani), másodszor pedig jól meg kell néznie, hogy az ingatlanos valóban penthouse-t kínál-e, és nem csak egy jólbevált marketingfogás a megnevezés.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány ízig-vérig amerikai típusú penthouse-t, el fogsz ámulni a luxustól!

/1510/Penth20151016183155Kísértetek, tragédiák, legendák - Félelmetes magyarországi vidékekhttp://www.life.hu/otthon/20151014-magyarorszagi-kisertetjarta-epuletek-kastelyok-falvak.htmlA közelgő mindenszentek, vagy ahogy manapság divatos mondani, halloween alkalmából egy kis szellemtúrára szeretnénk invitálni. Ha november első hétvégéjét kirándulással töltenéd, az alábbi kísértetjárta helyeket mindenképpen érdemes felkeresned. Otthon--Manilai nekropolisz - Élet a holtak városábanhttp://www.life.hu/otthon/20151014-temetovaros-nekropolisz-manilaban.htmlFülöp-szigetek a világ egyik legszegényebb országa. Fővárosa, Manila pedig a világ egyik legsűrűbben lakott városa. A teljes manilai agglomeráció lakossága meghaladja a 14 milliót, a lakosság 40 százaléka pedig mélyszegénységben nyomornegyedekben, vagy pedig temetőben él. OtthonŐszi dekorációk a bankkártyádhoz igazítva – Pénztárca kímélő és burzsuj ötletekhttp://www.life.hu/otthon/20151012-oszi-lakberendezes-a-bankkartyadhoz-igazitva-penztarca-kimelo-es-burzsuj-otletek.htmlNe hagyd, hogy a borongós, búskomor őszi idő a kedvedet szegje - tekints az őszre, mint a megnyugvás, feltöltődés időszakára, leld kedved a hónap káprázatos színeiben! Vedd körül magad otthonodban is lelket melengető árnyalatokkal, pihe-puha textúrákkal, és hangulatos kiegészítőkkel. Mutatjuk a Life.hu kedvenceit! Otthon--Környezetbarát és impozáns - Bravúros építészeti megoldások zöldbenhttp://www.life.hu/otthon/20150930-kornyezettudatos-megoldasokra-es-epiteszeti-bravurok-szep-otthonok.htmlA zöld otthonok lényege, hogy tervezésük és megépítésük során kizárólag környezetbarát anyagokat használnak fel a készítők, a berendezése is ökobarát, sőt az üzemeltetése során sem árt a környezetnek. Egyre több tervező és építész gondolkodik környezetbarát módon, és tervez környezetbarát otthonokat, melyeknél arra is nagy figyelmet fordítanak, hogy az épületek szépek és harmonikusak legyenek, valamint a bennük lakók minden igényét kielégítsék. Otthon--Költözz be egy dizájnos raktárba!http://www.life.hu/otthon/20151007-loft-lakas-az-amerikaban-kozkedvelt-ingatlantipus.htmlA loft egy főleg az Egyesült Államokhoz köthető ingatlantípus, mellyel a hollywoodi filmekben sűrűn lehet találkozni. És bár idehaza ez a típus még igen szokatlan, ha kitartóan keresgél az ember, már lehet loft, vagy loftszerű lakásokat találni a piacon. OtthonOrigoHollywoodi sztárok furcsa szobáihttp://www.life.hu/otthon/20151005-hollywoodi-sztarok-furcsa-szobai-kanye-west-jay-z-beyonce-ladi-gaga.htmlHollywood A listás sztárjai pont olyan emberek, mint mi vagyunk: ők is szeretnek kosarazni, nagyot csobbani a medencében, vagy éppen édességet majszolni. Annyi kivétellel, hogy ők ezeket az elfoglaltságokat igen nagy üzemben tolják - van, hogy szenvedélyüknek külön szobát alakítanak ki otthonukban. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.