Álomotthonok - Így készül egy vérbeli üzletasszony dizájnos luxuslakása

luxus enteriőr otthon belsőépítészet álomotthon lakberendezés lakberendező designer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Neked csak annyi a feladatod, hogy elmondd, milyennek szeretnéd látni az otthonod – a megbízott belsőépítész vagy lakberendező pedig megoldások, lehetőségek garmadájával halmoz majd el. De vajon miként is dolgozik egy hazai szakember, és milyen projektek kerülnek ki a kezeik alól? 

A következő hetekben, hónapokban magyar belsőépítészek, lakberendezők és enteriőrdizájnerek segítségével próbálunk majd választ adni a kérdésekre.

Álomotthonok sorozatunk első részében Dóró Judit belsőépítész munkáiból szemezgettünk, projektjei közül most egy fővárosi zöld övezetben épülő, 150 m2-es új építésű luxuslakást fogunk bemutatni.

Lássuk, hogyan készül egy valódi álomotthon.

Mint ahogy Judit és csapata már megszokhatta, a projekt megálmodásánál a megbízó teljes mértékben a tervezőre, vagyis rájuk hagyatkozott – ez pedig a látványos és harmonikus végeredményben szépen meg is mutatkozik.

Forrás: Dóró Judit

A projekt megbízója egy sikeres és vagány üzletasszony, akinek kifejezett igénye volt a szürke szín használata, a dizájnt pedig az otthonosság és a kényelem jegyében képzelte el. A szürkét tökéletes harmóniában kiegészítő pasztell árnyalatokat Dóró Judit dizájner választotta ki. A különleges formák és anyagok merész játéka az egész lakáson végigvonul, mint meghatározó dizájn. Fő irányzatként a modern stílus jelenik meg, ezt lágyították nőiesebb kiegészítő színekkel, mint a fehér, a pasztellmályva árnyalataival, és csillogó metálos felületekkel, anyagokkal.

A tér egyes funkciói külön-külön is egységben vannak, valamint a tér egészét nézve az összkép is nagyon harmonikus. Az egységességet egyrészt a földszinti részen végigvonuló, kissé fényes padlóburkolat, másrészről a mennyezeten nagy gondossággal megtervezett exkluzív álmennyezeti elem és hangulatvilágítás adja. Ezen elem fűzi össze az előtér-lépcsőház-nappali-konyha-étkező traktust, légiesen, kecsesen, könnyeden.

Nappali Forrás: Dóró Judit

Különleges térérzetet eredményez a hangulatfények és a fő világító testek fényjátéka az egész térben. Az intelligens házban a különböző kapcsolási körökhöz komoly világítástechnikai terv készült, amelyet szintén a belsőépítész tervezett meg. A konyha és a sarokgarnitúra fehérsége és a mályva puha árnyalatai tökéletesen lágyítja, egységessé teszik a szürke keménységét. Szintén a szürke és a szögletes formák karakterét ellensúlyozzák az étkezőszékek kerekített formái, az ívesebb bútorok használata, a kristályos lámpatestek alkalmazása.

Dóró Judit és csapata

A főként belsőépítészeti tervezéssel foglalkozó iroda számára három fő szempont létezik: a megrendelői elégedettség, naprakész trendek alkalmazása és a precizitás. Ezek a szempontok pedig ennél a projektnél is sikeresen megvalósultak.
Dóró Judit és csapata mindennemű belsőépítészeti tervezésre nyitott, akár a kulcsrakész megvalósításra is, legyen szó magánházról, villáról, étteremről, üzletről, irodáról vagy akár hotelről.

A különleges dizájn már a bejárati részben is megjelenik, majd egy gardróbbal egybeépített egyedi puffal folytatódik. A könnyed, lebegő hatású lépcső egy térben elhelyezett falra támaszkodik, majd egy hangulatfénnyel megtűzdelt zöld sávval olvad össze stílusosan. Ezen kis falszakasz szintén egy extravagáns dizájnszekrényben folytatódik a nappali rész felől.

Hall Forrás: Dóró Judit

A konyhában tevékenykedő háziasszonyt a szigettel egybeépített étkezőasztallal és a főzőlap nappali felé való elhelyezésével vonja be a térben folyó társasági életbe. Erről a pontról az egész földszinti tér tökéletesen átlátható, ami a gyermekét egyedül nevelő háziasszony számára igen fontos szempont volt.

Konyha Forrás: Dóró Judit

Az emeleti részben két hálószoba és egy fürdőhelyiség kapott helyet. A szülői háló hangulata tükrözi egy mai dinamikus modern női vezető személyiségét. Az álmennyezet köré szerveződő funkciók tökéletes harmóniában állnak egymással. A szürke szín finomítására a puha kiegészítők szolgálnak.

Hálószoba Forrás: Dóró Judit

A fürdőszoba ékköve a térbe állított kád szekció, amelyet könnyed gravírozott és megvilágított üveg panel választ el az intim funkciótól. Viszonylag kis alapterületen kellett három funkciót megoldani, a fő szempont a nyitottság és a tágasság megőrzése volt. Térnövelő megoldásokkal, mint például a lebegtetett bútorokkal, a térbe állított szaniterekkel, a beépített falfülkékkel, a tükröződő, áttetsző és csillogó izgalmas felületekkel ez sikeresen létrejött. A különböző dizájnmobiliákkal, jól megválasztott fényjátékokkal ez a kis helyiség is különlegessé és egyedivé tudott válni.

Fürdőszoba Forrás: Dóró Judit

A viszonylag nagy alapterületű tini birodalomban hat funkció kapott helyet, az egész házon végigvonuló dizájn és színvilág jegyében. A kellemes mályva hívogatóvá teszi a szobát a barátok számára is, olyan hely jött létre, ahová szívesen tér vissza még egy felnőtt is. A pihenésen és tanuláson kívül fontos szempont volt még a szépítkezés és a szórakozás is. Utóbbit a térbe helyezett buborékhinta és a beépített médiafal biztosítja.

Tiniszoba Forrás: Dóró Judit

A kissé romantikus szigetszerűen elhelyezett kör alakú franciaágy minden kiskamasz lány álma, egy tini különös világát hűen tükrözi. A modern formavilágot a kellemes pasztell árnyalatú mályvás, virágos tapéta és a könnyed lebegő fehér spagettifüggöny lágyítja és rendezi olyan összhangba, hogy a végeredmény álomszép legyen. Ebben a helyiségben is fontos szerepük van a nagy gondossággal megtervezett különböző fényjátékoknak.

Forrás: Dóró Judit

Bár a ház még csak most épül, a megrendelő – érthető módon – már a tervek láttán is nagyon elégedett, egy percig sem bánta meg, hogy egy profi tervezőiroda segítségével kel életre jövendőbeli otthona.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.