gyilkosság Nicolas Cage horror JonBenet Ramsey otthon Charles Manson
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A horrorfilmeken belül egy külön kategória az úgynevezett "házas horror", amikor egy látszólag békésnek, idillinek tűnő családi otthonban egy idő után különös jelenségek kezdik megkeseríteni a lakók életét. A családi ház a forgatókönyvírók egyik legkedveltebb toposza, és bizony sok esetben a való életből merítenek ihletet.

Az Egyesült Államok az elmúlt évtizedekben jó néhány kegyetlen sorozatgyilkost kitermelt, és míg történeteik a mozivásznon vagy a tévé képernyőjén kelnek újra és újra életre, addig a véres gyilkosságok egykori helyszínein az élet megy tovább. A következő házakat jelenleg is lakják, mit sem törődve a véres otthonok múltjával.

Forrás: Thinkstock

Családok, akiket saját otthonukban gyilkoltak meg

A családi otthon motívuma igen hálás téma, egyrészt a mozirajongók is odavannak az ilyen történetekért, másrészt akad jó néhány horrorisztikus ház a valóságban is, így hát a filmeseknek bőven van honnan inspirálódni. Egy korábbi cikkünkben összeállítottuk a Life.hu horrorházas toplistáját. Olvass és rettegj!

A LaBianca-ház, Los Angeles

Charles Manson neve egy életre beleégett az amerikaiak emlékezetébe. Manson egy valódi pszichopata, aki magát Krisztus és a Sátán megtestesülésének vélte. Charles Manson az 1960-as évek végére egy hippipünkösdista csoportot verbuvált maga köré, magukat Manson családnak nevezték, és a tagok több brutális gyilkosságot is elkövettek élükön a szörnyűségek kitervelőjével, Mansonnal. 1969. augusztus 8. és 10. között Manson és csoportja egymás után két vérengzést is elkövetett:

augusztus 9-én este Roman Polanski világhírű rendező 26 éves, 8 hónapos terhes feleségét, Sharon Tate-et és annak négy ismerősét végezték ki a rendező Los Angeles-i otthonában.

Charles Manson Forrás: AFP

De a társaság nem érte be ennyivel, következő éjszaka a Tate-gyilkosságokban részt vevő családtagok ismét útnak indultak Los Angeles Los Feliz negyedébe, az éjszaka közepén rátörtek a LaBianca házaspárra, és a férjet, Lenót és feleségét, Rosemaryt is brutális kegyetlenséggel meggyilkolták.

A LaBianca-ház Forrás: Youtube

Az évek során a LaBianca-házból turistalátványosság lett, majd 1993-ban egy házaspár vette meg. Öt évvel később, 1998-ban a LaBianca-ház ismét a piacra került, következő lakója 375 ezer dollárért vásárolta meg. Az ingatlant a mai napig lakják.

A Ramsey-ház, Colorado

1996 karácsonyának másnapján, reggel fél hat előtt pár perccel a Colorado állambeli Patsy Ramsey rémülten hívta a 911-et, és bejelentést tett hatéves lánya, JonBenet Ramsey eltűnéséről. A kislány egész Amerika-szerte ismert volt, hatéves kora ellenére már rutinos szépségverseny-szereplőnek számított. A kiérkező rendőrök a konyhából felvezető lépcsőn egy váltságdíjról szóló üzenetet találtak, de betörésre semmi sem utalt. Néhány órával később találtak rá a kislány lepedőbe csavart holttestére a családi ház pincéjében: a boncolás szerint halálát fojtogatás miatti fulladás okozta, és valószínűleg szexuálisan is inzultálták.

A gyönyörű JonBenet Ramsey Forrás: Wikipédia

A gyilkosság fő gyanúsítottja először az édesapa, majd az édesanya volt, végül a kislány 9 éves bátyja is gyanúba keveredett, ugyanis féltékenységből korábban is többször bántalmazta már húgát. A szörnyű tragédia a mai napig megoldatlan.

A család otthona sokáig kallódott a piacon, 2011-ben például 2,3 millió dollár volt a kikiáltási ára, de mivel senkinek nem kellett, 2014-ben csökkentették az összeget 1,5 millióra. Ha minden igaz, tavaly év végén egy befektető végül megvásárolta.

Itt lakott JonBenet Ramsey Forrás: www.realtor.com

Sztárok, akiknek az otthonában kísértetek kísértenek

Egy korábbi cikkünkben összegyűjtöttük azokat a hírességeket, akik laktak már szellemjárta házban, és be is számoltak rajongóiknak a természetfeletti élményeikről. Borzongásra felkészülni!

LaLaurie-ház, New Orleans

A Royal Street 1140. szám alatt található a 19. századi úrinő és egyben sorozatgyilkos, Madame LaLaurie egykori otthona. Madame LaLaurie a város előkelő köreiben forgott, és a kor szokásaihoz híven számos fekete rabszolgát tartott háztartásában. Az asszonyról számos pletyka keringett, azt beszélték, hogy nem bánik túl jól rabszolgáival, de arról, hogy valójában mi folyik az épület falai között, a kívülállóknak nem volt fogalmuk. Az első gyanús jel egy fiatal fekete lány öngyilkossága volt, aki levetette magát a háromszintes villa tetejéről, a szörnyűségekről azonban végül egy tűzvész rántotta le a leplet. Azt beszélik, hogy a tüzet a szakács okozta szántszándékkal, mert nem bírta tovább nézni az asszony kegyetlenkedéseit.

Madame LaLaurie Forrás: Wikipédia

A leégett ház falai között leltek rá arra a többtucatnyi rabszolgára, akiket az asszony megkínzott vagy meggyilkolt.

A ház alatt rengeteg holttestre bukkantak, de voltak, akikre még élve, megcsonkítva bukkantak rá. A korabeli feljegyzések szerint a nő csaknem száz rabszolgát kínzott, illetve gyilkolt meg. Madame LaLaurie örült dühét, vérjszomját elméletileg azt táplálta, hogy édesanyja egy rabszolgalázadás során veszítette életét.

A LaLaurie-ház Forrás: Northfoto

LaLaurie-ház 2007-ben Nicolas Cage tulajdonába került, ám úgy tudni, a színész azóta is folyamatosan próbál megszabadulni az ingatlantól. A környéken élők szellemjárásra panaszkodnak, és még Cage is így nyilatkozott a kísérteties épületről: "Másoknak tengerpartra néző apartmanjaik vannak, nekem kísértetjárta."

Befőttesüvegbe zárt csillagos égbolthttp://www.life.hu/otthon/20160222-csorba-anita-tertervezo-vilagto-befottesuveget-keszit.htmlNagyon mutatós, nagyon kreatív és nagyon könnyű elkészíteni! Csalogasd le a csillagokat az égről Csorba Anita, tértervező segítségével. Otthon--Ültetni bármibe lehet!http://www.life.hu/otthon/20160222-balkongaz-blog-ultetni-barmibe-lehet.htmlA leglehetetlenebb tárgyak, megunt eszközök segítségével olcsón nagyon jól fel lehet dobni egy párkányt, konyhapultot otthon. Kövesd a BalkonGaz blog tippjeit! Otthon--Norwood - Egy magánklub titkos világahttp://www.life.hu/otthon/20160219-fotosorozat-a-new-yorki-norwood-maganklobrol.htmlEgy zártkörű magánklub falai közé általában csak a felső tízezer dúsgazdag "kiválasztottjai" nyerhetnek betekintést, éppen ezért számít különleges alkalomnak, amikor ezekről az exkluzív helyekről készül fotósorozat. Otthon--Sivár utópia - Párizs elfeledett modernista lakótelepeihttp://www.life.hu/otthon/20160219-parizs-elfeledett-modernista-lakotelepei-laurent-kronental-souvenir-d-un-futur.htmlMonoton, sivár és kissé nyomasztó - az egykor futurisztikusnak számító párizsi betondzsungel mára a város egy elfeledett, avítt negyedévé vált. Otthon--Álomotthonok - Romos házból modern családi otthonhttp://www.life.hu/otthon/20160218-tas-fruzsina-belsoepitesz-romos-hazbol-csaladi-otthon.htmlBármilyen kilátástalannak is tűnik a helyzet, okosan átgondolva és tudatosan megtervezve még egy ósdi, romos házba is új életet lehet lehelni. Álomotthonok sorozatunk következő részében egy régi családi ház újjászületésének lehetünk tanúi. Otthon--A világ legszebb metróállomásai, 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20160217-a-vilag-legszebb-metroallomasai-masodik-resz.htmlEgy korábbi cikkünkben már összegyűjtöttük néhány olyan valódi építészeti remekművet, amelyek a hétköznapokban metróállomásként funkcionálnak. Most folyatjuk a sort, az alábbi megállók mindegyikében szívesen várakoznánk, akár többet is a kelleténél. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.