Emlékezetes filmek még emlékezetesebb otthonai

ház film otthon mozi Ház a tónál Meglógtam a Ferrarival Minden végzet nehéz épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudjuk jól, hogy egy filmben mindenki a főszereplők mozdulatait lesi, pedig néha bizony megérné kicsit a környezetre, a díszletre is figyelni. Megesik ugyanis, hogy a legkarakteresebb szerep nem egy színésznek, hanem egy díszletnek, azaz egy épületnek jut.

Ház a tónál

Ha egy filmet a benne szereplő otthonról neveznek el, akkor sejteni lehet, hogy maga az épület is emlékezetes lesz. És így is lett. A filmben szereplő ház szinte teljes egészében üvegből készült, a látványa pedig igazán sokat ad hozzá a film hangulatához.

Ház a tónál Forrás: Warner Bros

Minden végzet nehéz

Hampton tengerparti házai már önmagukban is a visszafogott luxus szimbólumai, a filmben szereplő otthont pedig csak még romantikusabbá teszi az, hogy a forgatókönyv szerint Diane Keaton és Jack Nicholson itt talál egymásra.

Minden végzet nehéz - Luxus Hamptonon Forrás: Columbia Pictures
Minden végzet nehéz - Diane Keaton és Jack Nicholson Forrás: Northfoto

Éjjel a parton

Diane Lane mint megcsalt feleség az egyik barátja csendes, óceánparti szállójába utazik hétvégére, hogy nyugalmat leljen, és átgondolhassa problémáit. A szállóban szállt meg a Richard Gere által megformált sebész is, a két nyugtalan lélek pedig ezen a különleges helyszínen végül egymásba szeret.

Éjjel a parton - Diane Lane és Richard Gere Forrás: Warner Bros

Meglógtam a Ferrarival

A 80-as évek kultikus vígjátékának tűzpiros Ferrariája biztos mindenki emlékszik. Na, de mi van azzal a szupermodern, üvegfalakból álló házzal, amelyben a Ferrari állt? Ugye hogy az is felejthetetlen?

Meglógtam a Ferrarival Forrás: Paramount Pictures

Napsütötte Toscana

A film főszereplője, a házassági problémákkal küzdő Frances Olaszországba utazik, ahol egy elhanyagolt, ódon villában kap szállást. A nőt szinte pillanatok alatt elvarázsolja a környezet szépsége, és hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy hátat fordít eddigi életének, és megvásárolja a villát. A házat látva pedig úgy gondoljuk, mi sem cselekedtünk volna másképp.

Napsütötte Toscana Forrás: Buena Vista Pictures
Kezdődjék a celebvadászat – Íme, a hollywoodi világsztárok pontos címeihttp://www.life.hu/otthon/20160831-itt-laknak-a-hiressegek-kozkedvelt-amerikai-kornyekek.htmlMinden álmod, hogy igazi hollywoodi nagyágyúkkal találkozz, és éppen amerikai vakációdat tervezgeted? Akkor ez a cikk most neked szól! Meg persze azoknak, akik érdeklődnek a téma iránt... Az alábbiakban azokat a pontos címeket gyűjtöttük össze, ahol gyakorlatilag garantált, hogy összefuss egy világsztárral. Celebvadászatra felkészülni! Otthon--A gyötrelem háza – Egy elhagyott fogorvosi rendelő pusztulásahttp://www.life.hu/otthon/20160830-a-gyotrelem-haza-egy-elhagyott-fogorvosi-rendelo-kepei.htmlA szertehagyott injekciós tűk még a mai napig véresek, a különböző orvosi eszközök érintetlenül hevernek – ebben a belga fogorvosi rendelőben évtizedek óta megállt az élet. Olybá tűnik, mintha az itt dolgozók egyik pillanatról a másikra egyszerűen kámforrá váltak volna. Otthon--Bizarr és hátborzongató – Különös helyek a világban, 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20160829-hatborzongato-helyek-amikrol-biztosan-nem-hallottal-masodik-resz.htmlFélelmetes vagy inkább lélegzetelállító? Bizarr vagy bámulatos? Nézd végig az alábbi különös helyeket, és döntsd el magad! OtthonOrigoA saját otthonod mérgezi a lelked? Szabadulj meg a negatív energiáktól!http://www.life.hu/otthon/20160823-igy-szabaditsd-meg-otthonod-a-negativ-energiaktol.htmlBiztosan neked is vannak nehezebb, szomorkásabb napjaid, amikor egyszerűen semmihez nincs kedved, semmihez nem érzel magadban kellő energiát. Ha ez az állapot állandósul, és azt veszed észre, hogy általában otthonod falai között tör rád a búbánat, akkor lehet, hogy a lakásodban uralkodó negatív energiák okozzák. Szabadulj hát meg tőlük, mutatjuk, hogyan csináld! OtthonOrigoA kutyának sem kell Tom Cruise luxusvillája - Eladhatatlan sztárotthonokhttp://www.life.hu/otthon/20160817-eladhatatlan-sztarotthonok.htmlHiába a híres tulaj, hiába a megannyi luxus, az alábbi ingatlanokba valamiért senki nem szeretett még bele. Következzenek az eladhatatlan sztárotthonok. Otthon--Íme, az Egyesült Államok legdrágább otthona http://www.life.hu/otthon/20160819-ime-amerika-jelenlegi-legdragabb-otthona.htmlA Gemini névre hallgató, hat és fél hektáros birtokon elterülő, 33 szobás floridai álomotthon jelenleg az Egyesült Államok legdrágább lakóingatlana. 195 millió dollárért, azaz nem kevesebb mint 55 milliárd forintért keresi új gazdáját. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.