Titkok és érdekességek a Fehér Házból

2016.09.06. 19:30

Nemcsak az Egyesült Államokat, hanem az egész világot lázban tartja a közelgő elnökválasztás. Vajon Hillary Clinton vagy Donald Trump költözhet majd be családjával a Fehér Házba? Nos, néhány hónapot még várnunk kell a válaszra, addig is elhoztunk néhány érdekességet a mindenkori amerikai elnök lakóhelyéről.

Az ír parlament mintájára építették

George Washington nem volt elragadtatva az európai királyi palotáktól, az ízléséhez inkább a Leinster House, a mai ír parlament épülete állt közelebb.

Forrás: Dreamstime

147 ablaka van

Emellett 412 ajtó, 28 kandalló, 8 lépcső és 3 lift is helyet kapott.

A Fehér Ház konyhai személyzete akár 140 főt is képes lenne egyszerre megvendégelni 

De az élelmiszerek és a hozzávalók bevásárlását az elnök pénztárcája állja. 

Fotó: Official White House Photo by Chuck Kennedy

2157 liter festékre van szükség az épület külső falainak lefestéséhez

Az épület egyébként egészen pontosan Whisper White árnyalatban pompázik, és 1994-ben 283 ezer dollárba került a kifestése.

Hillary Clinton anno karácsonyi ajándék gyanánt egy zeneszobát alakíttatott ki férjének, Bill Clintonnak 

Egy második emeleti szobát választott ki, amelyet különböző zenetörténeti emléktárgyakkal rendezett be. 

A sajtótájékoztatóknak helyet adó terem alatt úszómedencét alakítottak ki

Fotó: Official White House Photo by Pete Souza

Franklin D. Roosevelt elnöknek ugyanis hidroterápiára volt szüksége. 1921-ben gyermekbénulás következtében gyakorlatilag csípőtől lefelé megbénult, de sportolással újraépítette mozgásképességét. John F. Kennedy is rendszeresen úszott, naponta kétszer: egyszer délben, aztán pedig az esti órákban. 

Kapcsolódó cikkek
Lakberendezési inspirációra vágysz? Irány Brazília!

Bár a riói olimpiától már elbúcsúztunk, Brazília továbbra is megannyi izgalmas látnivalót tartogat a turisták számára - lakberendezési szempontból is! Kevesen tudják, de jó néhány világhírű építészeti és dizájnstúdiónak is Brazília ad otthont, ha tehát egy kis lakberendezési inspirációra vágysz, ne habozz, less el néhány ötletet a szamba és a karneválok hazájából.

Olimpiai helyszínek akkor és most – Megdöbbentő fotók

A 2016. évi nyári olimpiai játékok végéhez közeledünk. Augusztus 21-e után kiürülnek a stadionok, szétszéled a tömeg, az olimpiai falunak búcsút intenek a sportolók. A milliárdokból újonnan felhúzott épületek pedig várakozó álláspontba helyezkednek. Enyészet vagy újrahasznosítás - vajon mi lesz a sorsuk?

Egyesült ÁllamokFehér Házotthonamerikai elnöképületérdekesség