A leghátborzongatóbb elhagyatott helyek a világon, 1. rész

rom elhagyatott elhagyott épületek elhagyott helyek épület félelmetes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lehet valami egyszerre félelmetes, mégis szemet gyönyörködtető? De még mennyire, hogy lehet. A következőkben olyan elhagyatott épületeket és különböző helyeket gyűjtöttünk össze, amelyek láttán garantáltan végig fut majd a hideg a hátadon.

Kolmanskop, Namíbia

1908-ban Namíbia délnyugati részét német bányászok lepték el, amikor Kolmanskopban gyémántot találtak. Az első világháború után azonban a gyémánt ára zuhanni kezdett, a települést szépen lassan elhagyták a lakói, amiből mára szellemváros lett.

Forrás: Thinkstock

Forrás: Thinkstock

Az összetört DC-3, Izland

1973-ban az amerikai hadiflotta egyik repülőgépe - egészen pontosan egy Douglas DC-3 - lezuhant a Sólheimasandur strandon, Izlandon. A legénység túlélte a balesetet, a gép viszont teljesen összeroncsolódott, és évtizedek alatt az enyészet martalékává vált. A roncs nem messze található a híres Skogafoss vízeséstől.

Forrás: Thinkstock

Forrás: Thinkstock

Rubjerg Knude világítótorony, Dánia

Az 1899-ben épült világítótorony a szakértők szerint hamarosan végleg eltűnik majd a föld felszínéről, ugyanis a tengerpart eróziója és az egyre hatalmasodó homokdűnék lassan ellepik az épületet. Világítótoronyként a 60-as évekig funkcionált, ez után múzeumként működött néhány évtizedig. 2002-ben azonban végleg bezárásra ítélték az épületet.

Forrás: Thinkstock

Forrás: Thinkstock

Shengshan sziget, Kína

A Shengshan szigeten található Houtouwan falu egykor kétezer halásznak és családtagjaiknak adott otthont. Az 1990-es évek elején aztán a vagyonosabb családok sorra kezdték elhagyni a települést, amiből így szépen lassan egy lakatlan szellemváros vált. A teljesen elhagyatott házakat belepte a zöld, és a települést szinte teljesen magába olvasztotta az anyatermészet.

Forrás: Thinkstock

Forrás: Thinkstock

Beelitz-Heilstätten kórház, Németország

Az 1898-ban épült kórház eredetileg szanatóriumként működött a tuberkulózisban szenvedő betegek számára, ám nem emiatt vált híressé. A második világháború alatt a nácik vendégeskedtek az épületben, majd a berlini fal lebontásáig a szovjet hadsereg. Ráadásul még a fiatal Adolf Hitlert is itt gyógyították meg, miután megsérült a somme-i csatában.

Forrás: Thinkstock

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.