Különleges épületek - A híd alá építette stúdióját egy tervező

stúdió híd különleges épületek műterem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy spanyol művész új megoldást talált Valencia térhiányára – alkotóműhelyét egy híd alá építette. Igazság szerint inkább rá, vagyis az aljába. A lényeg nem is a pontos helymeghatározás, hanem Fernando Abellanas határok nélküli gondolkodása. Elképesztő látvány - tériszonyosoknak nem ajánlott.

A műterem technikai megoldása

A polcokat, a széket és az íróasztalt a híd betonfalához csavarozta. Mindent többször kellett ellenőrizni, hiszen a tervező nem szeretett volna több méter zuhanást megkockáztatni.

Ám az egész elképzelés legfontosabb és legkritikusabb eleme a síneken mozgó „szoba".

Ez egy fémvázas, ki- és lehajtható fabetétekkel rendelkező kabin, ami egyrészt a műhelybe szállítja Abellanast – kézi hajtóerővel –, másrészt megérkezve ez adja neki a semmiben lógó talajt. A fiatal művész számára végtelenül izgalmas, hogy míg ő mindenki számára rejtve marad, addig a hídon áthaladó autókat, embereket hallja, érzi. A stúdió ambivalens módon egyszerre vesz részt a városi nyüzsgésben és határolódik el tőle.

/1708/A_h_d2017823151410

A tervező művész

Abellanas bútorokat és világítást tervez, ilyen vénával nem nehéz elhinni, hogy ezt a stúdiót mindössze két hét alatt álmodta és alkotta meg. Mivel a stúdióban van ágynemű és lámpa is, így este is tud itt dolgozni. Ilyenkor még döbbenetesebb a kis kabin látványa – épp mint egy hatalmas szentjánosbogár.

9 gyönyörű és híres egyetem - Fotókhttp://www.life.hu/otthon/20170821-9-gyonyoru-es-hires-egyetem-foiskola-campus-debrecen-fotok.htmlVan egy egészséges szeretet-gyűlölet kapcsolat az iskola és a diák között. A negatív érzések gyökere önmagától értetődő: vizsgák, órák, tanárok, jegyzetek..., de mindezt képes - ha csak pár percre is - elfeledtetni maga az épület szépsége, a benne rejlő, hosszú évek alatt felhalmozott tudás. Mutatunk pár egyetemet és főiskolát, mely annyira lenyűgöző látványt nyújt, hogy meg sem kérdőjelezzük az oktatási minőségüket. Otthon--A jövő házai már a jelenben élnek - Beszélgetés Bényei István építésszelhttp://www.life.hu/otthon/20170817-a-jovo-hazai-mar-a-jelenben-elnek-beszelgetes-benyei-istvan-epitesszel.htmlKépzeld el, ahogy a gondolattól, a kottára írt hangjegyeken át, végül eljutsz a hangversenyterembe, ahol felcsendül a megírt, önmagával és a jelenlévőkkel is csodás összhangban lévő zenemű. Így lehet a legjobban szemléltetni Bényei István munkásságát, aki ma, egyike Magyarország legnevesebb építészeinek. Ő az, aki nem házakat, hanem otthonokat tervez és épít. OtthonOrigoA kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar villája ma már luxushotelhttp://www.life.hu/otthon/20170810-a-kolumbiai-drogbaro-pablo-escobar-medellin-kartell-villaja-luxus-hotel.htmlSzeretnél pár napot eltölteni egy kellemes szállodában, mely különbözik az összes többitől? Válaszd a kolumbiai kábítószerkartell fejének egykori birtokát, mely ma Casa Malca néven őrzi Pablo Escobar szellemét. OtthonOrigoNyilvános WC-ből pazar álomotthon - Fotókhttp://www.life.hu/otthon/20170803-nyilvanos-wc-bol-pazar-alomotthon-anglia-fotok.htmlAngliában magasabbak a lakás árak, mint New Yorkban. Nem csoda hát, ha az emberek megpróbálnak okosan saját otthonhoz jutni. Így tett Laura Clark is, aki még 2005-ben végzett belsőépítészként. Úgy gondolta, a tanultakat átülteti a gyakorlatba, és vesz egy nyilvános illemhelyiséget. Otthon--3 börtön, ami ma már luxushotelhttp://www.life.hu/otthon/20170726-3-borton-ami-ma-mar-luxushotel-szalloda.htmlTe megszállnál egy olyan hotelben, mely régen börtönként működött? A világ számos pontján láttak fantáziát a foglyok és őrök nélkül maradt épületekben. Ám abban, hogy miként őrizték meg, emelték ki, vagy épp fedték el az épületek börtön jellegét, bizony komoly eltéréseket láthatunk. OtthonOrigoIlyen egy belsőépítész lakása Manhattanben – Előtte-utána fotókhttp://www.life.hu/otthon/20170724-ilyen-egy-belsoepitesz-lakasa-manhattan-elotte-utana-fotok.htmlA belsőépítész Tina Ramchadani és férje lakást kerestek Manhattanben, de egyet se találtak, ami árban és elrendezésben megfelelt volna számukra. Majd egyik nap, Tina szeme megakadt egy lakáshirdetésen, aminek alaprajzát ígéretesnek, árát pedig elfogadhatónak találták; így megkezdődött az átalakítás. Elképesztő lett a végeredmény! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.