4 csodálatos természeti kincs, amely visszaköszön a lakberendezésben

természet Olaszország Új-Zéland Alaszka Arizona lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ rengeteg mesés tájjal kecsegtet, de ezek közül a legtöbb elérhetetlen marad. Ezen segítünk most; olyan lélegzetelállító természeti kincseket mutatunk, amelyek egyben kitűnő inspirációval is szolgálhatnak otthonod felfrissítéséhez.

Antilop-kanyon

Amerika délnyugati régiójának egyik legnépszerűbb turistacélpontját, az Arizonában található kanyont a navahó homokkő eróziója alakította ki. Az esővíz jelenleg is formálja, 10 éve például 5 hónapra le kellett zárni biztonsági okok miatt.

Antilop-kanyon Forrás: Thinkstock

Lakberendezés

Föld árnyalatokat használj; vörös, barna. A fal legyen világos cappuccino, vagy mély vajszínű. A bútorok és a padló anyagait tekintve a legjobb választás a fa. Kiegészítők és kárpitok esetén a vörös és mézsárga árnyalatait variálva tedd élettel telivé a szobát. A sok növény általában minden szobának jól ál, ám ebben az esetben csupán 1-2 magas, fás szárút helyezz központi helyre.

Forrás: Press Loft

Mendenhall-gleccser jégbarlangjai

Ez Alaszka legszebb gleccsere, jégbarlangjai egyszerre gyönyörűek és veszélyesek. Épp olyan, mintha egy mesevilágba csöppenne az idelátogató; ahogy a fény áttetszik a jeges falakon, egyszerűen hihetetlen látványt nyújt.

Mendenhall-gleccser Forrás: Thinkstock

Lakberendezés

Bár a hófehér adná magát, mégse használd, inkább a szürkésebb, piszkos változatával dolgozz. A kék árnyalatok közül érdemes váltogatni az egészen világostól a közép sötétig az árnyalatokat. A fal színének akár galambszürkét is választhatsz, a már fentebb említett fehér dominanciájával, a kékes textíliákkal és pár kristály, üveg kiegészítővel tökéletes jégbarlanghatást érhetsz el.

Forrás: Press Loft

Monte Piano

Az Olaszországban, a Dél-Tirol és Belluno megye határán található kettős hegyplató alacsonyabb csúcsát nevezik így – 2305 méter. Porózus mészkőből áll, felszíne alatt források teszik vibrálóvá ezt a területet. Tavasszal és nyáron a legszebb, amikor elképesztő számú vadvirág hirdeti az életet és a frissességet.

Monte Piano Forrás: Thinkstock

Lakberendezés

Légy merész, és fesd fű- vagy búzazöldre a falakat! Használj bátran arany kiegészítőket, és válassz egymással harmonizáló textíliákat a zöld, lila, fehér, narancs árnyalataiból – netán egy üde, virágmintás tapétát. Tégy minél több növényt és virágot az adott helyiségbe, de sose válassz ezek mű variációi közül!

Forrás: Press Loft

Champagne Pool

Új-Zéland Rotoura környékén található egy különleges termálövezet, amelynek egyik leglátványosabb eleme a 74 fokos Pezsgő-medence. Ám nem ez teszi különlegessé; a partján lévő narancssárga lerakódásoktól egészen úgy fest, mintha a pokol tavára látnánk rá. Lenyűgöző!

Champagne Pool Forrás: Thinkstock

Lakberendezés

A kék és a mély narancssárga játéka tökéletes harmóniát teremt a szobában. Válassz melléjük „semmilyen" színű bútorokat, engedd, hogy ez a két csodálatos szín domináljon. Egy világos helyiségbe a fal színének is bármelyik bátran használható.

Forrás: Press Loft

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.