Helykihasználás felsőfokon - Lakások 50 négyzetméter alapterület alatt

kis lakás belsőépítészet kis alapterület lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha egy kis otthonról álmodsz, vagy épp már benne élsz, és szeretnéd a legtöbbet kihozni belőle, a következő belső terek egész biztosan le fognak nyűgözni. Bizonyítják, hogy a kreatív korlátok inspiráló áttörést eredményezhetnek. Ezek a kis, még az 50 négyzetmétert sem elérő lakások olyan tökéletes és egyedi belsőépítészeti megoldásokat vonultatnak fel, amelyekkel szinte már saját személyiséget nyernek.

Az örökölt apróság megújulása

A tehetséges tervezők Piotr Matuszek és Gosia Czarny világos és tágas teret alakítottak ki ebben az apró, 30 négyzetméteres lakásban. Az ügyfél egy fiatal pár, akik a nagymamától örökölték az ingatlant. Teljes szerkezeti átalakításra volt szükség ahhoz, hogy két ember számára kényelmesen élhetővé váljon.

A tehetséges tervezők Piotr Matuszek és Gosia Czarny világos és tágas teret alakítottak ki ebben az apró, 30 négyzetméteres lakásban Forrás: Piotr Matuszek & Gosia Czarny

A világos színek és az egyszerű vonalak mindig egy kicsit nagyobb tér hatását keltik, mint amilyen valójában. A tervezők monokromatikus színeket és lágy mintázatokat használtak, hogy ne okozzanak felesleges zűrzavart. A rengeteg integrált tároló egy ilyen apró méretű lakás számára szinte kötelező elem. Az olyan okos megoldások, mint a „lehúzható ágy" teszik ezt az otthont nagyszerűvé.

/1709/Piotr2017927142334

A kis szürke fészek

A Solo Design Stúdió ezt a kifinomult lakást egy fiatal pár számára tervezte, aki világosan meghatározott zónákat szeretett volna a belső térben, mely csupán 40 négyzetméter. Minden tér különbözik, mind esztétika, mind funkció szempontjából, mégis van köztük összhang.

A 40 négyzetméteres lakásban minden tér különbözik mind esztétika, mind funkció szempontjából, mégis van köztük összhang Forrás: Solo Design Studio

A hálószoba sarok, függönnyel való leválasztása tökéletes megoldásnak bizonyult, így a vendégek elől könnyedén el lehet rejteni, ezt az intim helyiséget.

Merész volt a szürke alap, de mégis működik. A falak színe egyébként terenként különböző, mégse rikító az eltérés – egymáshoz simulnak, miközben remekül elhatárolják egymástól a konyhát és étkezőt, a nappalit és a hálót.

/1709/Solo_2017927142834

Díjnyertes, kis alapterülettel rendelkező házak

A kis otthonokat többé nem kell rejtegetni. Manapság a kreatív és innovatív formatervezés szinonimái, hiszen az épület szerkezetétől egészen a dekorációig minden négyzetcentimétert alaposan át kell gondolni, meg kellett tervezni, hogy a végeredmény tökéletes lehessen. Nézd meg őket!

A rejtett megoldás, egy fekete doboz

Egy ukrán építész, Nastya Antonyuk tervezte ezt a merész lakást, mely mindössze 43 négyzetméter. Középpontja egy matt fekete szerkezet, amely kívülről a szórakoztató rendszert szolgálja ki, és belülről azonban egy apró fürdőszobát rejt – a tetején egy ablakkal, hogy biztosítsa a természetes fényt.

A mindössze 43 négyzetméter lakás középpontja egy matt fekete szerkezet, amely kívülről a szórakoztató rendszert szolgálja ki, és belülről azonban egy apró fürdőszobát rejt Forrás: Nastya Antonyuk

Az eklektikus dekoráció tükrözi az ügyfél személyiségét. Az antik bútorok, a különböző textíliák és az ipari világítás lenyűgöző esztétikai élményt nyújtanak.

A szükséges tároló helyek nagy része, minimalista fehér fiókos bútorelemekkel van biztosítva, amelyek selymes fehér színű borítással vannak ellátva.

/1709/Nasty201792714142

Az ipari légkör lenyűgöző otthonossága

A 43 négyzetméteres lakásban a tervező, Michael Temnikov minimalista megközelítést alkalmazott, egyszerű geometriai formákkal és gazdag textúrákkal. Beton, vas és fa - a tervező fantasztikus munkát végzett az olcsó anyagok felhasználásával olyan módon, hogy frissnek és kifinomultnak tűnjön.

A 43 négyzetméteres lakásban a tervező, Michael Temnikov minimalista megközelítést alkalmazott, egyszerű geometriai formákkal és gazdag textúrákkal Forrás: Michael Temnikov

A buja növény, élő hatást kelt. Ez az élénk jelenlét segít frissíteni az ipari anyagokat. A beton a legmeglepőbb helyeken köszön vissza, mint például a lámpán.

A bútorok nagy része súlytalanul lebeg a térben. Ez fontos és egyben zseniális tervezési pont, mivel az átlátszatlan vagy nehéz bútorok túl sok fényt blokkoltak volna.

/1709/Micha2017927135288 dolog, amit azonnal dobj ki a hálószobádból!http://www.life.hu/otthon/20170921-8-dolog-amit-azonnal-dobj-ki-a-haloszobadbol-nyugodt-alvas-almatlansag.htmlA hálószoba egy szentély, a pihenésé és a nyugodt alvásé. Ezt azonban sok olyan dolog zavarhatja, melyre szinte már kötelező kellékként tekintünk. Lehet, hogy a reggeli fáradságnak pár apró lépéssel véget vethetsz. Ebben segítünk most. OtthonOrigoA lakásvilágítás szerteágazó funkciója - beltéri fényforrások, lámpatestekhttp://www.life.hu/otthon/20170925-a-lakasvilagitas-szerteagazo-funkcioja-belteri-vilagitas-allolampa-csillar.htmlA jó világítás, a megfelelő lámpatestek rendkívül sokat adhatnak egy szoba atmoszférájához. Ám ugyanígy, a tökéletes belsőteret le is rombolhatják, ahogy eljön a szürkület. A stílus és a praktikum itt összeér, segítünk, hogy ez a te otthonodban is teljesüljön. OtthonThinkstockÚj évszak, új életérzés az otthonodban is - Őszi lakberendezési trendekhttp://www.life.hu/otthon/20170918-uj-evszak-uj-eleterzes-otthon-oszi-lakberendezesi-tippek.htmlReggel és este már vacogtató hideg van, de a köztes időben még érzed a nap erejét a bőrödön. Miért ne éld meg ezt a csodás időszakot az otthonodban is? Még az eső is szebb egy vidám és ingerektől gazdag lakás ablakából. Mutatjuk, hogy miként csempészd be a bohém őszt a négy fal közé. Otthon--A 21. századi belsőépítészet jelene – interjú Ring Miklóssalhttp://www.life.hu/otthon/20170914-belsoepiteszet-21-szazad-interju-ring-miklossal.htmlEgy budai kis hangulatos kávézóban találkoztunk Ring Miklós vezető-tervező belsőépítésszel. Épp csak leült, mikor szemével már végigpásztázta a helyet, és megjegyzett egy-két dolgot, melyet ő másként, vagy épp máshová tett volna. Hiába, aki szenvedélyesen szereti a szakmáját, az lényegében képtelen kilépni belőle. A Ring Studio tulajdonosával beszélgettünk. OtthonOrigoA világ leggyönyörűbb fürdőszobái - 1. rész http://www.life.hu/otthon/20170906-a-vilag-leggyonyorubb-furdoszobai-1-resz-termeszet-novenyek.htmlEzekben a fürdőszobákban határozottan a pihenésé, a kikapcsolódásé a főszerep. Ezt pedig a természet meghívásával érik el. Olyan megoldásokat mutatunk, amelyek egyszerre döbbenetesek és lenyűgözőek; dzsungel, borostyánfal, kis tó. OtthonOrigoA kávézási szokásaid fényt derítenek az otthonod stílusára!http://www.life.hu/otthon/20170822-a-kavezasi-szokasaid-fenyt-deritenek-az-otthonod-stilusara.htmlA kávézási szokásaid megmutatják, hogy ki vagy, ezzel együtt pedig azt is, hogy milyen otthon számodra a legideálisabb. A fém vagy a fa domináljon? Praktikus vagy épp kényelmes legyen? Mutatunk négy alap kávéfogyasztó típust – természetesen számtalan átfedés lehetséges -, és azt, hogy hozzájuk milyen otthon a legmegfelelőbb. Kávékedvelők, ezt nem szabad kihagyni! OtthonThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.