Advent első vasárnapja - Karácsonyi díszbe öltözött a Windsor kastély

karácsony advent brit királyi család Windsori kastély
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Advent vasárnapjain, bemutatunk 1-1- híres épületet, vagy épp csodaszép házat, melyek karácsonyi dekorációi mesébe illőek és utánozhatatlanok. A brit királyi család az elmúlt napokban Harry herceg és Meghan Markle eljegyzése kapcsán szerepelt a sajtóban, de tartogatnak ők más csodát is az alattvalóik és a világ számára. A karácsonyt megelőző időszak első fontos napján, az angliai Windsor kastély lélegzetelállító dekorációit hoztuk el.

Bár II. Erzsébet királynő a karácsonyt Sandringhamban tölti, a hivatalos rezidenciáját minden évben meseszép és igen fényűző karácsonyi dekorációval díszítik fel.

Karácsonyi díszbe öltözött a Windsor kastély Forrás: Getty Images

Idén még látványosabb pompában lehet része annak, aki 2018. január 5-ig ellátogat a Windsor kastélyba, mivel idén ünnepli, a 1992 novemberében pusztító tűz utáni helyreállításának 20. évfordulóját.

Forrás: Getty Images

A dekoráció megálmodása során a tűzeset pusztítását is figyelembe vették. Így azokat a helyiségeket, melyek a leginkább érintettek voltak, jobban kiemelkednek díszítettség tekintetében a többitől.

Forrás: Getty Images

A hatalmas étkezőt például - mely nagyban megrongálódott a tűzben -, csillogó arany díszekkel díszítették, beleértve az aranyozott borostyán futókat, melyeket ezüstözött levelekkel és bogyókkal tettek látványosabbá.

Forrás: Getty Images

Az elmaradhatatlan karácsonyfa

Minden évben egy hatalmas Nordmann-fenyőt állítanak fel a Szent György teremben. Idén tetőtől talpig aranyban pompázik, olyan díszekkel, mint a miniatűr királyi koronák, fenyőtobozok és csillogó tündérfények.

A vár környékén koszorúkat és lámpásokat helyeztek el.

Programok

A normál látogatáson kívül, a Windsor kastélyban úgynevezett Exclusive Evening Tourson is részt lehet venni, mely során egy igazán különleges kastélyélményt kapnak a látogatók egy idegenvezető és egy pohár pezsgő kíséretével.

Forrás: Getty Images

Decemberben, minden szombaton kézműves és különböző művészeti foglalkozásokkal várják a gyerekeket, akik így egy átfogó karácsonyi hangulattal gazdagodhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.