Így dobd fel az erkélyedet! – Szuper ötletek a balkon hangulatának kialakítására

belvárosi lakás lakópark erkély panel lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Virágládák muskátlikkal, egy kisasztal, esetleg nem is egy, hanem egyből két szék és pár növény. Valóban csak ennyiből állhat egy erkély? Számolj le az unalommal! Az erkélyek, a lakások teraszai. Vannak nagyobbak és egészen aprók is, ám mi mindre hoztunk remek ötleteket, melyekkel felpezsdítheted és kihasználhatóbbá teheted őket.

A belvárosi apróság

Rengeteg - általában belvárosi – épület rendelkezik olyan erkéllyel, melyek lényegében kihasználhatatlanok. Épp, hogy ki lehet lépni, és már el is fogytak. Ám, ne csüggedj! Ezekre is van egy ötletünk. Amikor épp az erkély szabadságát szeretnéd élvezni, nyisd ki az ajtó mindkét szárnyát, helyezz ki egy kicsi, de stílusos asztalkát, ahol kényelemesen elfér egy könyv, egy pohár kávé, vagy épp limonádé, netán egy díszes növény – ezek adják meg az alaphangulatot. Ezután nincs is más dolgod, csak egy pokróc és egy nagy párna segítségével, megfelelő ülő felületet rögtönözni, és kész is a szuper erkély feeling.

Forrás: boredpanda.com

A lakóparkok és panelek erkélyei

Ezek már nagyobbak, szellősebbek az előbbinél. Tehát jóval több a lehetőséged is. Szeretnéd magad természetközelben érezni? Nincs is ennél egyszerűbb: használj fa falt – és padlóburkolatot, és már csak egy kényelmes, a témához illó fotelre van szükséged.

Forrás: boredpanda.com

A romantikus és letisztult dolgokat kedveled? Az egyik sarkokba készíts rakodó ládákból egy fél-ágyat, szerezz be pár mécsest, tegyél ki egy szőnyeget és máris elmerülhetsz a díszpárnák tengerében. Az esőtől sem kell tartanod, hiszen a kinti textíliákat és az ágy kis matracát könnyen és gyorsan be tudod vinni a lakásba.

Forrás: Instagram/home.of.a.citymom

A teraszhatás elérése a célod? Két fotelszékkel, némi ládába ültetett növénnyel és egy megfelelő fényfüzérrel máris nyert ügyed van.

Forrás: Flickr/ly ly ly

Amennyiben a praktikus megoldások híve vagy, úgy kisebb, de kényelmes kerti fotelekkel és egy kis stílusos dohányzóasztallal meg is oldottad a dolgot. A kiegészítőkkel emelheted az erkély nívóját: pár „vendégszékként használható párna, cserepes növény remek választás.

Forrás: Instagram/deer.home

Fordítsd a javadra, ha régi típusú panelben laksz, mely gyakorlatilag egy derékmagasságig érő fallal választ el a kinti világtól. Ide egy remek kis kerti bútorcsalád is beférhet, hiszen nem kell, hogy szabadon hagyj részeket a kilátás kedvért. Otthonossá, egyszerűen rengeteg növénnyel teheted. Érdemes futókat választanod, így valódi kis dzsungelt alakíthatsz ki a fejed felett, akár már pár hét alatt.

Forrás: Instagram/kamila.hakl
Így tedd csodálatossá a teraszod!http://www.life.hu/otthon/20180418-igy-tedd-csodalatossa-a-teraszod-kerti-butorok-otletek.htmlA virágágyásokon túl, a frissen vetett fűmagokon át, a kerítés tövében növögető tujákig létezik egy csodavilág. A lehetőségek földjén a friss zöld és az üdítő élénk színek már hívogatnak téged is, hol napsütésben fürdetve, hol árnyékkal pihentetve. Közös érdek, hogy a téli álomból felébredve, fényét minél előbb visszanyerje: a kerted többet érdemel! OtthonOrigoErre figyelj, ha élhető teraszt szeretnél!http://www.life.hu/otthon/20180507-erre-figyelj-ha-elheto-jol-kihasznalhato-teraszt-szeretnel.htmlA kerti időzés egyik legnemesebb helyszíne a terasz. Ez gyakorlatilag a ház egyfajta meghosszabbított, szabadtéri része, egy köztes tér, egy átjáró. Mindezek mellett azonban saját személyiséggel és stílussal is rendelkezik. OtthonOrigoFüge az erkélyenhttp://www.life.hu/otthon/20151119-balkongaz-fuge-az-erkelyen.htmlMenjünk csak vissza kicsit az időben, úgy Ádámig és Éváig. Sokakban tévesen él az alma képe, mert bizony a tiltott fa gyümölcse nem alma, hanem füge volt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az almafa leveléből szoknyát szőhetett volna magának Ádám, mert egymagában vajmi keveset takart volna el a csúnyájából, a füge viszont szép nagy tenyeres-talpas leveleivel már önmagában is elérte a kívánt hatást. Otthon--Hűsítő árnyék az erkélyen - Zöldítés mesterfokonhttp://www.life.hu/otthon/20150805-balkongaz-blog-kuszo-arnyas.htmlEbben a hőségben az életet adó árnyékon kívül kevés dologra van igazán szükség a teraszon - ilyenkor érdemes segítségül hívni a futónövényeket.OtthonThinkstockLakásfelújítás költséghatékonyan: Csempefestés lépésről lépésrehttp://www.life.hu/otthon/20180514-lakasfelujitas-keves-penzbol-csempefestes-lepesrol-lepesre.htmlA fürdőszobában, konyhában nagyon domináns a falburkolat, vagyis a csempe milyensége. Lehetséges, hogy egy új lakásba költöztél, ahol a csempék nem felelnek meg a te ízlésednek, vagy épp a régit untad meg. Nem kell azonban egyből leverni és újat feltenni, akár le is festheted a régit. Így a csempecserére szánt összeg töredékéből fel tudod újítani otthonod. OtthonOrigoTámadnak a poloskák – Így űzd ki őket a lakásból!http://www.life.hu/otthon/20180424-tamadnak-a-poloskak-igy-uzd-ki-oket-a-lakasbol-tippek-otletek.htmlTámadnak a poloskák! Igen, ismét megjelentek ezek a zöld és barna rémek, akik túl hangosak és túl nagyok ahhoz, hogy elnézőek legyünk velük szemben. Tavaly rengeteget szenvedtünk a poloskáktól, ezért minden létező riasztó és irtó módszert kipróbáltam. Így, most első kézből tudhatod meg, hogy melyik, miként válik be a valóságban. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.