Egy kis alapterületű, egyterű lakás bravúros megoldással – Videó

fürdőszoba otthon belsőépítészet egyterű kis alapterület lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kis alapterületű lakás kialakítása valódi kihívást jelent. A belsőépítészeket egy-egy ilyen projekt kreatív és újító megoldásokra ösztönzi, hogy a magas szintű kényelem és stílus elérése egy korlátozott alapterületen is megvalósíthatóvá váljon. A következőkben egy ilyen apró lakást mutatunk.

A ház, amely kevesebb mint 20 négyzetméter, mégis tágas

Ana White egy 19 négyzetméter alapterületű, és 4 méter belmagasságú pótkocsit alakított át, hogy keze alatt egy csodálatos, ám igen apró alaszkai házzá alakuljon. A kis férőhely bizony remek lehetőségeket kínált, hogy új megoldásokat fedezhessen fel a helykihasználás jegyében. Olvasd tovább!

Az egész lakásban a fehér az uralkodó szín, ez pedig nem véletlen. A fehér ugyanis tágítja a teret, így optikailag nagyobb otthon érzetét kelti. Emellett még a meleg színű faelemek dominálnak, és csupán pár bútor és kiegészítő ad némi nyomatékot fekete, valamint szürke árnyalataival.

Az egész lakásban a fehér az uralkodó szín, ami tágítja a teret Forrás: behance.net/roy3d_artist

A nappalit és az étkezőt egy rácsos fa térelválasztó különíti el. Ez ismét egy remek megoldás, mivel egy álfal bezárta és összenyomta volna a tereket.

Az ablakokon nincs függöny, csupán egy sötétítő redőny, ennek oka pedig nem csupán a modern stílusban keresendő. A természetes fény zavartalan áramlása ugyanis elengedhetetlen egy kis alapterületű otthonban, ellenkező esetben ugyanis könnyen barlanghatás lehet a vége.

A nappalit és az étkezőt egy rácsos fa térelválasztó különíti el, az ablakokon zavartalanul áramlik be a lakásba a fény Forrás: behance.net/roy3d_artist

A letisztultság, az, hogy nincsenek túlzottan figyelemfelkeltő elemek, szintén a nagyobb tér érzetét hivatottak elérni. Ez jellemzi a konyhabútort is, valamint az étkezőt.

Egy egyterű lakásban zavaró lehet, hogy sosem tudunk elvonulni, egyedül lenni. Erre tökéletes megoldás a beépített erkély, amellyel a tervezők pluszteret nyertek. Lényegében olyan, mintha lenne egy kis szoba, ahová elvonulhat az ember, ha „magányra" vágyna.

A beépített erkély, ahová elvonulhat az ember Forrás: behance.net/roy3d_artist

A kis lakáson belül, középen lett fallal leválasztva egy apróbb helyiség, amely a fürdőszobának ad helyet. Ez egyébként elválasztó „falként" is funkcionál, amely a különböző szobaegységeket hivatott elkülöníteni egymástól, valamint tárolóegységeknek is helyet ad.

Járd körbe ezt a csodás otthont:

Nyolclábú lakótársak - Ezekkel a pókokkal élünk együtt a lakásbanhttp://www.life.hu/otthon/20181014-nyolclabu-lakotarsak-ezekkel-a-pokokkal-elunk-egyutt-a-lakasban.htmlHazánkban mintegy 800 pókfaj él, de ebből csupán 10-12 az, amivel a lakásban is összefuthatsz. Nem kell tőlük félned, mivel csípésük nem veszélyes az emberre. Persze, nem tagadjuk, hogy egy-egy ilyen kis nyolclábú felbukkanása nem okozhat riadalmat, de mint korábban már írtuk, talán jobb, ha megtanulsz velük együtt élni. OtthonOrigoCsodálatos és meglepő lakásfelújítási ötletek: előtte-utána fotókhttp://www.life.hu/otthon/20180910-lakasfelujitasi-es-atalakitasi-otletek-elotte-utana-fotok.htmlTanulmányok bizonyítják, hogy az otthoni környezet megváltoztatása, igen jó hatással van a kreatív energiák felszabadítására, a depresszió kezelésére, valamint segít kimozdítani a mindennapos rutinból. Egy kis átalakítást követően az emberek optimistábbá és vidámabbá válnak. OtthonOrigoPanelek korszerűsítése - Így növelheted lakásod értékét!http://www.life.hu/otthon/20180527-panelek-korszerusitese-noveld-lakasod-erteket-felujitas.htmlA paneleket hajlamosak vagyunk elfogadni olyannak, amilyennek 50 évvel ezelőtt megépítették őket. Jó tudni azonban, hogy a mai napig nagyon sokan keresik ezeket a típusú lakásokat, de nem csupán eladási célzattal jöhetnek jól a következő korszerűsítési, felújítási tippek. Legyen élhetőbb és értékállóbb otthonod! OtthonOrigo5 stúdiólakás design, avagy így rendezd be a kicsi, egyterű otthonodathttp://www.life.hu/otthon/20180507-5-studiolakas-design-avagy-igy-rendezd-be-a-kicsi-egyszobas-otthonodat.htmlElsőként érdemes tisztázni, hogy mit is takar a stúdiólakás. Ez az elnevezés lényegében a kicsi alapterületű, egyszobás – sok esetben galériás – lakásokat jelöli. Ezek berendezése nem egyszerű, hiszen rengeteg funkciónak kell megfelelnie a zsúfoltság érzete nélkül. OtthonOrigoÁlomotthonok- Egy apró, mégis tágas minimalista lakás, üvegfalú fürdővelhttp://www.life.hu/otthon/20180326-alomotthonok-egy-apro-megis-tagas-minimalista-lakas-uvegfalu-furdoszobaval.htmlEgy apró lakásból is lehet fantasztikus otthont kialakítani. Korábban már több 50 négyzetméter alatti alapterületű otthont is bemutattunk, de hoztunk példát a tágas 19 négyzetméterre is. Most egy nagyobb garzonnak megfelelő lakás kerül terítékre, mely okos megoldásai és modernizmusa miatt keltette fel érdeklődésünket. Otthon--A lakásbérlés buktatói, avagy vigyázz a tulajdonossal és a szomszédokkalhttp://www.life.hu/otthon/20180202-lakasberles-budapesten-arak-lehetosegek-jogok.htmlA lakásbérlés szövevényes útvesztőjében sok buktatóval találhatod magad szembe. Ezek elkerülésében segítünk most egy kis összefoglalóval, melyet olvasói élményekkel fűszereztünk. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.