Ezt üzenik a legbefolyásosabb építészek és belsőépítészek

idézet otthon belsőépítészet lakberendezés lakás építész dizájn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
„Az építészet elsősorban művészet” – nyilatkozták egy korábbi interjúnkban a Reload Építész Stúdió tulajdonosai. Ezzel pedig nehéz lenne vitába szállni. Természetesen mindig is voltak és lesznek olyan építészek, belsőépítészek és lakberendezők, akik csupán sablonos, az adott divat szerinti elvek alapján tervezik meg a megrendelők vágyait, de szerencsére nem ez a meghatározó.

Következzenek meghatározó alkotók idézetei, amelyek valódi alázatot és átgondoltságot sugallnak.

Albert Hadley

„A belsőépítészet mindig az emberekről és az életükről szól. A valóságról, arról, hogy mi teszi vonzóvá, kulturálttá és jelentőségteljessé a környezetet, ami nem egyenlő a divattal. Ez nem könnyű feladat.”

Albert Hadley Forrás: Lonny.com/Patrick Cline
Fotó: Simon Watson

Billy Baldwin

„Legyél hűséges a saját ízlésedhez, mert semmit sem szerethetsz jobban a saját stílusodnál.”

Billy Baldwin Forrás: billybaldwinstudio.com/The Condé Nast Publications/P. Horst

Forrás: billybaldwinstudio.com

Charlotte Moss

„Két dolog van, ami időtlenné teszi a szobát: a történelem és a jövő darabja.”

Charlotte Moss Fotó: Brittany Ambridge/charlottemoss.com
Forrás: Charlotte Moss

David Hicks

„A legjobb szobák elárulnak valamit az ott élő emberekről.”

David Hicks Forrás: Getty Images/Sydney O'meara
David Nightingale Hicks Forrás: Ashley Hicks

Frank Gehry

„Az építészetnek az időről és a helyről kellene szólnia, úgy, hogy közben az időtlenségre törekszik.”

Frank Gehry Forrás: masterclass.com
Forrás: AFP/dpa Picture-Alliance/Frank Rumpenhorst

Frank Lloyd Wright

„A formának és funkciónak egynek kell lennie, egyfajta spirituális egységként.”

Frank Lloyd Wright Forrás: Getty Images/Keystone
Forrás: AFP/hemis.fr/René Mattes

Juan Montoya

„Egy szoba soha nem engedheti meg magának, hogy a szem egy helyen telepedjen meg.”

Juan Montoya Forrás: juanmontoyadesign.com

Forrás: juanmontoyadesign.com

Norman Foster

„Mint építész, a múlt tudatában tervezed a jelent, ami lényegében az ismeretlen jövő.”

Norman Foster Forrás: AFP

Forrás: AFP
A 21. századi belsőépítészet jelene – Ring Miklóshttp://www.life.hu/otthon/20170914-belsoepiteszet-21-szazad-interju-ring-miklossal.htmlEgy budai kis hangulatos kávézóban találkoztunk Ring Miklós vezető-tervező belsőépítésszel. Épp csak leült, mikor szemével már végigpásztázta a helyet, és megjegyzett egy-két dolgot, melyet ő másként, vagy épp máshová tett volna. Hiába, aki szenvedélyesen szereti a szakmáját, az lényegében képtelen kilépni belőle. A Ring Studio tulajdonosával beszélgettünk. OtthonOrigoA jövő házai már a jelenben élnek - Bényei Istvánhttp://www.life.hu/otthon/20170817-a-jovo-hazai-mar-a-jelenben-elnek-beszelgetes-benyei-istvan-epitesszel.htmlKépzeld el, ahogy a gondolattól, a kottára írt hangjegyeken át, végül eljutsz a hangversenyterembe, ahol felcsendül a megírt, önmagával és a jelenlévőkkel is csodás összhangban lévő zenemű. Így lehet a legjobban szemléltetni Bényei István munkásságát, aki ma, egyike Magyarország legnevesebb építészeinek. Ő az, aki nem házakat, hanem otthonokat tervez és épít. OtthonOrigoSkandináv belsőépítészet Oroszországbanhttp://www.life.hu/otthon/20180620-alomotthonok-skandinav-belsoepiteszet-oroszorszagban.htmlSzentpétervár belvárosában megbújik egy lakás, mely se saját kerttel ugyan nem bír, mégis maga a letisztult édenkert. Nézd meg, hogy miként érte el ezt a tervező, és fogd valamelyik ötletet, majd valósítsd meg saját otthonodban. OtthonOrigoKim Kardashian stylistja, Simone Harouche belsőépítészeti babérokra törhttp://www.life.hu/otthon/20180417-kim-kardashian-stylistja-simone-harouche-belsoepitesz-lakberendezo-lett.htmlA stílustanácsadó és a belsőépítész munkája látszólag két különálló szakma, ám ez korán sincs így. Jó példa erre egy neves és tehetséges stylist, Simone is, aki elsőként saját otthona belső tereit tervezte és valósította meg, egyfajta referenciamunka gyanánt. OtthonOrigoA régi lesz az új – 2019-es lakberendezési trendelőrejelzéshttp://www.life.hu/otthon/20181106-2019es-lakberendezesi-trendelorejelzes.htmlMinden évnek megvannak a maga meghatározó stílusirányzatai, trendjei, ezek tehát jövőre sem maradnak el. Az ElleDecor már most bejelentette a 2019-es év bútortrendjeit. Ebből szemezgettünk. OtthonOrigoMéregdrága lakberendezés: nézz körbe a luxuscuccok közötthttp://www.life.hu/otthon/20181030-meregdraga-lakberendezes-nezz-korbe-a-luxus-cuccok-kozott.htmlNem kell sokáig keresgélnünk, hogy túlárazott, méregdrága termékekre bukkanjunk. A most következőkben olyanokat hoztunk, amelyek itt-ott ugyan aranyozottak, márványalapon fekszenek, neves tervezők keze nyomát viselik, de a hozzájuk rendelt árakkal kissé megszaladt a gyártó tolla. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.