Futurisztikus faházakat terveznek egy olasz erdőben

ház Olaszország építészet faház Alpok szálloda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A modern építészet (szerencsére) nem csupán a megrendelő igényeit veszi figyelembe. Egy épület tervezésénél fontos szempontot jelent a környezettel való egyensúly, amire kiváló hazai példáról is írtunk már. A most következő képeken az Alpok egyik hegycsoportja, a Dolomitok olasz erdőségének faházaiban gyönyörködhetsz.

A milánói építészeti stúdió, a Peter Pichler Architecture koncepciója egy már meglévő szálloda kiegészítéseként látott napvilágot. A célja új élményt nyújtani és maximális összhangot teremteni a természet és az ember között.

Az apartmanok célja, hogy összhangot teremtsenek a természet és az ember között Forrás: Peter Pichler Architecture

Az éles, meredek tetővel kialakított apartmanokat a környező fenyőfák inspirálták, és a helyi faanyagot felhasználva készülnének.

Az éles, meredek tetővel kialakított apartmanokat a környező fenyőfák inspirálták Forrás: Peter Pichler Architecture

A kétszintes faházak 35 és 45 négyzetméter alapterületűek, az alsó szinten egy társalgóval, a felső szinten hálószobával és fürdővel, belső, rejtett lépcsőházzal. A fa nem csupán a külső, de a belső burkolatokban is erőteljes szerepet kap, ezzel is éreztetve a természettel való egyensúlyt, valamint megteremtve a hívogató és otthonos légkört. A hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően szinte behatol az erdő a szobákba. A fantasztikus kilátás, a kényelmes, meghitt belső terek teljesen egyedülálló pihenést nyújtanak majd az Olaszországba utazók számára.

A hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően szinte behatol az erdő a szobákba Forrás: Peter Pichler Architecture

Bár ezek a különleges faházak szállodai lakosztályokként fognak funkcionálni, éreztetik azt a jövőt, amikor a természet alkotta felületeket tiszteletben tartva – nem pedig letarolva –, teljesen beleolvadva a környezetbe épülnek majd lakóházak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.