Álomotthonok – Faház, mely a meglepő és játékos modernizmus példája

Oroszország faház belsőépítészet okoslotto2017 álomotthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Titkon mind vágyunk egy kis faházra, mely elrejt minket a világ mindent látó szeme elől. Ablakából kinézve látjuk a hófödte tájat, bent ropog a kandallóban égő fa, a konyhából sült és édes sütemény illata csordogál, mi pedig csak ülünk a hatalmas kanapén, és élvezzük az életet.

Az orosz Nikolsky tavaknál található faház különlegessége, a belsőépítészetében rejlik. Egy ilyen területen álló háztól azt várnánk, hogy legalább belül legyen rusztikus, igyekezzen egyfajta vadászház hangulatot visszaadni. Nos, ebben az épületben a természet közelisége és a modernizmus egyszerre valósul meg. Ez nem volt egyszerű feladat, és bizony az alapkoncepcióval meggyűlt a bajuk a tervezőknek.

Ebben az épületben a természet közelisége és a modernizmus egyszerre valósul meg Forrás: lofting.ru

Ez a kétszintes faház meglehetősen szögletes és durva volt. A kiálló gerendák elhelyezésében nem volt semmiféle esztétikai koncepció, a tető szerkezete különböző helyiségekben, különböző belmagasságot eredményezett.

Ez a kétszintes faház meglehetősen szögletes és durva volt Forrás: lofting.ru

A kontraszt ezer arca

A színekben a legérezhetőbb az ellentét; fehér és fekete. Mely azért is különösen érdekes, mivel a faházakba alapvetően a földszíneket szokták alkalmazni. A márvány, az üveg és a fa nemes anyagai remekül működnek együtt, akár szorosan egymás mellett is. Az anyagok és színek mellett, a legérdekesebbek, a látványvilágban elrejtett kontrasztok. A nappali ferde mennyezetét egy beépített polcrendszerrel támogatták meg, a vele szemben lévő falra azonban nem került semmi, csak pár igen finom, esőszerű lámpa. A két emelet közt is érezhető különbség van. A színekben például már inkább a barna és árnyalatai dominálnak. Gyönyörűen meglepő lett a végeredmény.

/1710/A_fah201710309213

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.