Dús vagy hajszálvékony? Ilyen szemöldök illik hozzád!

Forrás: Thinkstock -
szemöldökszedés szemöldök Marilyn Monroe Cara Delevingne smink Elizabeth Taylor Michelle Obama Larion Oscar sminkmester
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van, aki szedi, van, aki tetováltatja, de olyan is akad, aki bozontosra hagyja - mi, nők nem kevés időt töltünk szemöldökünk csinosítgatásával. Az utóbbi időben a hajszálvékony, magasra szedett, tetovált helyett a dús számít divatosnak. Mielőtt azonban behódolnál a trendeknek, nem árt tudnod, mi is áll jól neked. Larion Oscar sminkmester segítségével utánajártunk, kihez milyen szemöldök passzol a legjobban. 

Cara és az ő szemöldöke

Cara Delevingne szélvészként söpört végig a divatvilágon: két éve még azt sem tudtuk, hogy létezik, ma pedig már ő vonul fel a legnagyobb világmárkák égisze alatt a kifutókon. Ha meghallom a modell nevét, elsőre a bozontos, roppant jellegzetes szemöldöke ugrik be. Neki köszönhető, hogy a vékonyra szedett helyett ismét a vastag szemöldök lett a trendi. Olyannyira, hogy megannyi híresség, köztük Michelle Obama és Lauren Persekian is utánozza őt. Bár Carának ez a szexepilje, te azért véletlenül se vetemedj arra, hogy hónapokig mellőzöd a szemöldökcsipeszt - ez a stílus ugyanis igen kevés arcformához passzol igazán. Larion Oscar sminkmester, a Jónő Team oszlopos tagja segítségével utánajártunk, kik azok, akik bátran követhetik Cara stílusát.

Cara Delevingne Forrás: Northfoto, AFP

Vigyázz a divatossal!

"Valóban nemzetközi trend a vastag szemöldök, de számomra a legklasszikusabb Marilyn Monroe tökéletesen megformázott szemöldöke. A mai divat Elizabeth Taylort próbálja másolni - neki vastag szemöldöke volt, és a szögletes arcformájához jól is állt ez a stílus. Lauren Persekian remek példa arra, hogy mennyire előnytelenné, keménnyé teheti a vonásokat a vastag szemöldök.

Lauren Persekian Forrás: AFP

Vagy ott van Michelle Obama is, aki enyhén kerek arcformával bír – neki durvák lettek a vonásai, lényegesen jobban állt neki a korábbi, klasszikusnak számító szemöldökforma" - vallja Oscar.

Michelle Obama Forrás: AFP

"Cara Delevingne nekem túl sok, nagyon férfiasak a vonásai. Számomra rémisztő a karaktere ezzel a szemöldökkölteménnyel, ami túl vastag és még színben is elüt hajszínétől. Nagyon szeretem a természetességet, de nem árt néha egy kicsit finomítani a dolgokon. A szépen szedett, gondozott szemöldök – akárcsak Marilyn Monroe-é - enyhén élénkítve a hajszínnel harmonizáló árnyalattal nagyon szépen szemhangsúlyossá teszi a tekintetet. Trend ide vagy oda, vegyük figyelembe az arcformánkat, hogy minél csábosabbak legyünk!" - magyarázza Oscar.

Marilyn Monroe és Elizabeth Taylor Forrás: AFP

Szemöldökforma, ami jól áll

Oscar elmondta azt is, hogy a szépen szedett, gondozott szemöldök smink nélkül is meghatározó karaktert ad az arcnak. Éppen ezért nem mindegy, hogyan szeded. Egy nagyon fontos szempont van, mégpedig az arcforma, ami adott.
- Ovális archoz a lágyan ívelt szemöldök előnyös.
- Hosszúkás archoz legyen egyenesebb ívű a szemöldök, mert az arc így rövidebbnek tűnik.
- Kerek archoz a magasan ívelt, szögletesebb szemöldökforma az előnyös, mert így az arc hosszabbnak látszik.
- Szögletes archoz a vastagabb szemöldök az, ami kiegyensúlyozza a vonásokat.
- Szív alakú archoz a lágyan ívelt forma az optimális.
- Gyémánt formájú archoz a hajlított ívű szemöldök az, ami lágyítja a vonásokat.

Forrás: Thinkstock

Szemöldökszedés tökéletesen – így csináld!

Oscar elárulta nekünk azt is, az arc mely pontjait érdemes figyelembe venned szemöldökszedéskor.

"1. Az orrcimpával egy vonalban kell lennie a szemöldök kezdetének. Ha kissé benőtt, vagy túlnyúlik, szedd ki egy szemöldökcsipesszel!
2. A szemöldök legmagasabb pontja a szem 2/3-ra esik, ezt az ívet alakítsd ki. A szemöldököt kívülről befelé haladva csak alul szabad szedni.
3. A szemöldök végét pontosan meghatározhatod, ha az orrcimpát összekötöd a külső szemzuggal. Ma már kaphatók szemöldö sablonok, érdemes kipróbálni, mielőtt az ember komoly elhatározást hoz.

Ha megtaláltad az ideális formát és a szemhangsúlyos sminkeket szereted, élénkítsd szemöldöködet matt porral vagy szemöldökceruzával a még hangsúlyosabb tekintetért. Egy dologra azonban figyelj: a szemöldököd színe harmonizáljon a hajtöved színével. Ragyogj!"

A Life.hu tippje:

Ha videón is szeretnéd megnézni, hogyan szedheted tökéletesre a szemöldöködet, ebben a videóban Takács Nóra már megmutatta, mi a helyes szedési technika. Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogyan sikerül mindez egyetlen szál cérnával, akkor kattints ide!

Melyik szemöldökfazon tetszik legjobban?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.