Szőke vagy? Vagy barna? Most megtudhatod, mit árul el rólad a hajszíned másoknak

Forrás: Thinkstock -
személyiség frizura vörös haj barna szőke hajszín fekete
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dögös vörös, szőke ciklon vagy fekete démon? Ezeket a jól berögzött sztereotípiákat mindannyian ismerjük, kérdés, hogy van-e valóságalapjuk. Még mielőtt befestetnéd a hajad, tudd meg, mit üzensz a hajszíneddel a világnak.

Ezek a sémák a köztudatban annyira elterjedtek, hogy senkit nem ér meglepetésként, hogy a szőkékkel a férfiak sokkal előzékenyebbek és kihívóbbak. Amikor új frizurát választasz, mindig érdemes végiggondolnod, hogy ahhoz mit társítunk nagy általánosságban, és hogy azokkal az elképzelésekkel tudsz-e azonosulni. Ha úgy érzed, passzol hozzád az adott hajszínhez társított szerep, akkor minden bizonnyal remekül érzed majd magad a bőrödben. Ha viszont azzal a céllal választasz egy-egy hajszínt, hogy ledöntsd a sztereotípiákat, nagy eséllyel csalódnod kell.

Forrás: Thinkstock

Ilyenek a vörösek

Temperamentumosak és könnyen elragadja őket a hév, sosem rejtik véka alá azt, amit gondolnak. Szeretik, ha minden tekintet rájuk szegeződik, szívesen kerülnek a társaság középpontjába. Démoni hajszínük a szenvedélyt, a tüzességet képviseli, a szőke után ezt az árnyalatot tartják leginkább szexinek az erősebb nem képviselői. Kreatívak és energikusak, a legapróbb tevékenységeket is képesek nagy odaadással végezni. Hajlamosak a meggondolatlanságra, ami miatt akaratlanul is megbánthatnak másokat.

Ilyenek a barnák

A barna hajszínt választókról úgy tartják, hogy intelligensek és gyors az észjárásuk. Nem meglepő, hogy a Nobel-díjjal elismertek többsége is ezt a hajszínt viseli! Jellemző még rájuk a kitartás, a céltudatosság, a nagyobb terhelhetőség és a jó csapatmunka. A barna hajú nők a férfiak szerint kiegyensúlyozottak és bájosak, a természetesség megtestesítői. Gondoskodóak és háziasak, hűségesek és tele vannak szeretettel.

Forrás: Thinkstock

Ilyenek a szőkék

Romantikusak és érzékenyek, lelkileg könnyen sebezhetők. Önbizalmuk olykor meginog, főleg a munkahelyükön szorulnak némi biztatásra. A férfiak által leginkább kedvelt árnyalat, hiszen a csábítás és az érzékiség megtestesítőjének tartják viselőiket. Sosem lógatják a lábukat, fontos számukra, hogy mindig mozgásban legyenek. Optimistán tekintenek a jövőbe, és törekszenek arra, hogy minden pillanatból kihozzák a maximumot. Hajkoronájukkal a fiatalságot, az ártatlanságot képviselik, a féfiakban óhatatlanul beindítják a védelmező ösztönt.

Ilyenek a feketék

A legtöbb latin szépség haja fekete - vagy legalábbis sötét -, ezért sok férfi fantáziáját megmozgatják a fekete hajú nők. Az angyali szőkéknél sokkal szigorúbbnak és kíméletlenebbnek tartják őket, ezért velük szemben kissé távolságtartóak. Jól is teszik, hiszen a feketék határozottak és talpraesettek, nem szeretik, ha játszadoznak az érzéseikkel. Hajlamosak a kelleténél többet agyalni bizonyos dolgokon, ami miatt fölöslegesen aggódnak. Ha a sarkukra állnak, könnyedén kivívják maguknak az egyenrangúságot, igazukat tűzön-vizen keresztülviszik.

Mi legyen az ősz haj sorsa?

A deresedő halánték a legtöbb férfinak jól áll, a nőket azonban komoly dilemma elé állítja. Napjainkban, amikor rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk a külsőségekre, az emberek többsége megvetően néz azokra a fiatal nőkre, akik vállalják az őszülést, és nem festetik be a hajukat. Igen ám, de egy bizonyos kor után épp a hajfestés válthat ki nemtetszést: aki 70-80 éves korában is ragaszkodik a festett hajhoz, és harsány árnyalatokat választ, az nevetségessé teheti magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.