sminktrend szépségápolás smink ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Színpompás és szédítően izgalmas őszünk lesz. Ebben a szezonban újra hódít a macskaszem, a füstös szem, és az aranyláz is felütötte a fejét. Az éjszaka királynőinek a vampy szenvedélyessége szinte kötelező, de másképp, mint ahogy eddig azt megszoktuk. Nyolc izgalmas trend közül választhatsz idén. Íme!

1. Monokróm

Az egyik legártatlanabb kinézetet a monokróm sminkkel tudod elérni. Eszméletlenül légies és friss lesz tőle a megjelenésed. Négy olyan lágy szín közül válassz kedvedre, mint a rózsaszín, a mályva, a barack és a terrakottás barna. Az új monokróm smink esszenciája, hogy egy szín dominál csak az arcodon. Ugyanazzal az árnyalattal festjük a szemhéjat, élénkítjük vele az orcákat és az ajkakat.

Az új monokróm smink esszenciája, hogy egy szín dominál csak az arcodon Forrás: Thinkstock

2. Macskaszem

A kreatív macskaszem korában élünk: újszerű és nagyon izgalmas lesz tőle a megjelenésed. Úgy lesz a leghatásosabb, ha készítesz egy természetes sminket, nude ajakkal. Ezt koronázd meg egy egy kifelé vastagodó, bátran húzott, ívelt, kék tusvonallal. A tintakék ugyanis az új fekete! Készíthetsz ombre, színátmenetes tusvonalat is, ami most nagyon trendi. Először a világosabb színnel húzd meg a tusvonalat, majd a szemhéj közepétől elvékonyítva húzz rá kifelé egy sötétebb árnyalatot. Imádni fogod!

3. Füstös szem

Az új füstös hatású szemfestést három variációban készítheted el idén.

  • Kontúrozd körbe a szemed alul-felül egy krémes khol fekete szemceruzával, majd satírozd el a kontúrszéleket. Ügyelj rá, hogy ennél a technikánál egyszerűen csak kövesd a szemed ívét a színátmenettel alul-felül. Ha tartósabbá szeretnéd tenni, akkor egy fémes hatású szemhéjpúderrel mosd át a szemfestést.
  • Kifürkészhetetlenül titokzatos lehet a tekinteted ha a füstös hatást csak a felső szemhéjadon alkalmazod. Húzz egy vastag vonalat a krémes szemceruzával a szempillatőnél, majd satírozd el és matt fekete szemhéjpúderrel fixáld le, a satírozást vidd fel egészen a mélyítővonalig. Szempilláidat fent duplán fest ki fekete szempillaspirállal.
  • Drámai hatást érhetsz el, ha a krémes, fekete szemceruzával alul-felül körbekontúrozod a szemed. Finoman satírozd el a kontúrszéleket és matt, mély grafit szemhéjpúderrel fixáld, hogy tartós legyen. Élénkítsd ezzel a színnel a mélyítővonaladat és a szemzugnál a szemöldököd alsó íve felé satírozz egy átmenetet.
A füstös szem továbbra is nagyon divatos Forrás: Thinkstock

4. Színes szemhéjak

Ha a színek szerelmese vagy, akkor is megtalálod idén ősszel a számításaidat. Ehhez az új trendhez két élénk színre lesz szükséged. Ami még izgalmasabbá teszi, hogy nincsenek meghatározott színek, tetszőlegesen választhatod meg a kedvenceidet. A lényeg, hogy tisztán használd a színeket és ne tegyél hozzá feketét. Mondok két példát!

  • Elkészítheted a klasszikus szemfestési technikával: satírozz citromsárgát a szemzughoz, majd egy vibráló narancsszínt satírozz mellé szép átmenettel kifelé.
  • De elkészítheted úgy is, hogy a felső szemhéjadra a mélyítővonalig felteszel egy türkizkék árnyalatot, majd húzol hozzá egy pink tusvonalat.

5. Hangsúlyos szempillák

Pókláb szempillákkal óriási szemeket festhetsz magadnak idén. Ha a drámai hatásra törekszel és minimalista vagy, akkor egyszerűen is lehetsz fashionista. A no makeup sminkhez illik a legjobban ez a technika. Elkészíteni egyszerű: alul-felül gazdagon akár kétszer háromszor is kifestheted szempilláidat, amitől óriási szemeid lesznek.

6. Ajakhangsúly

Eljött a vampok korszaka, ami az ajakrúzshangsúlyos sminkeket érinti. A legtrendibb színek ősszel a mély barna, bordó, borvörös, padlizsán és a csokoládé barna, ami már majdnem fekete. Ha az ajakhangsúlyos sminket szereted, ebben a szezonban a legizgalmasabb ha készítesz egy no makeup alapot, szempilláidat hangsúlyossá teszed és finom highlightokkal emeled ki hozzá az arcod legelőnyösebb részeit. Ezzel tökéletes lesz az összkép.

Az ajakhangsúlyos smink no makeup alappal lesz tökéletes Forrás: Thinkstock

7. Aranyláz

Igazi ékszerként ragyoghatsz, ha ezt a trendet választod. Többféleképpen alkalmazhatod a szikrázó arany árnyalatot, húzhatsz vele egy szép tusvonalat, kiemelheted vele akár csak a mélyítővonaladat, készíthetsz vele egy körsatírt, de használhatod finoman is ha csak a szemzugot hangsúlyozod vele.

8. Bébi ajkak

Egy igazán újszerű ajakfestés ütötte fel a fejét idén. Ártatlanul gyermeki érzékiséget kommunikál. Fényes élénk ajakrúzzsal lehet a legszebben kialakítani ezt az új ajakfestést., ami kétségtelenül a teltebb ajkúak hölgyeknek áll a legjobban.Tedd az ajkad közepébe az élnénk szint alul-felül és az ajkad szélei felé satírozd szép elhalványodó átmenettel úgy, hogy az ajkad közepén élénk maradjon a szín.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.