Lehengerlően hatékony hajápoló pakolások házilag

hajpakolás hajápolás töredezett haj hajnövesztés szépségápolás szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cikkünkben fellelheted a kincset érő hajszépítő pakolások receptjeit, melyeket fillérekért elkészíthetsz otthonodban!

Nincs olyan nő a világon, aki ne vágyna gyönyörű és egészséges hajkoronára. Sokan képesek egy rakat pénzt kiadni a márkás luxustermékekért, pakolásokért és hajápoló szerekért, melyek sok esetben tele vannak kemikáliákkal és negyed annyira sem hatékonyak, mint egy természetes alapanyagokból álló, otthon könnyedén elkészíthető hajpakolás. Íme, a legeredményesebb és legolcsóbb hajszépítő-hajnövesztő pakolások receptjei!

Hajpakolás extrán töredezett hajra

  • 3 evőkanál méz
  • 2 tojássárgája
  • 3-4 evőkanál olívaolaj

Az olívaolajat melegítsd fel közepes hőmérsékletűre, majd a tojások sárgáját és a mézet alaposan keverd bele. Ügyelj arra, hogy ne forró olajba tedd az alapanyagokat! A víz taszítja az olajat, tehát semmiképp ne hajmosás után, vagy nedves hajra vidd fel az elegyet.

Az egész hajadra kend fel a pakolást, különös tekintettel a hajvégekre.

Ha a fejbőröd száraz, az sem baj, ha oda is jut. Nyugodtan fent hagyhatod akár egy-két órát is, a legegyszerűbb, ha folpackba csomagolod a fejed erre az időre, így nem csöpögteted szét a lakást, és a hő hatására az alapanyagok is jobban felszívódnak. Ezt követően mosd meg alaposan a hajad, több sampont használva a szokásosnál, és minimum kétszer samponozva, hogy az olaj teljesen lejöjjön róla.

Forrás: Shutterstock

Az emberi haj átlagosan egy centimétert nő havonta, bizonyos egészségügyi és környezeti okok miatt azonban a növekedés lelassulhat. Az okok közül az egyik leggyakoribb, hogy a fejbőr vérellátása nem működik megfelelően, lelassul a keringés, és nem jut elegendő vér a növekedésért felelős sejtekhez, hajhagymákhoz.

Hajnövesztő pakolás

  • 4-5 evőkanál ricinus olaj
  • 2 nagyobb darab aloevera
  • 2 evőkanál oliva olaj

Félhosszú hajhoz 4-5 evőkanálnyi ricinusolajra lesz szükséged. Miután felmelegítettük az olajokat, keverjük hozzá az aloe vera belső részét. Hasonlóan a hajfestéshez, választékról választékra kell a fejbőrre kenni az olajat.

Fejbőrödet mindenhol kend be az olajjal, majd a legvégén a hajvégeket is ápold vele, hiszen a töredezett hajvégekre is megoldást nyújt.

Masszírozd minimum 10 percig a fejbőrödbe, majd hagyd hatni akár egész este. Reggel pedig zsíros hajra való samponnal moss hajat. Ne tedd tönkre munkádat, használj hajadat kímélő, mesterséges összetevőktől mentes természetes sampont.

Forrás: Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.