Őszi hajápolás – Ezekre mindenképpen figyeljünk oda

hajápolás praktika táplálkozás odafigyelés ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ősz közeledtével nemcsak az időjárás változik, hanem néhány rutinszerű szokást is átalakítunk a hideg idő beköszöntével. A bőrünkre és a hajunkra egész évben nagyon odafigyelünk, viszont néhányan biztosan nem tudják, hogy ahogyan bőrünk, úgy hajunk is másfajta ápolásra szorul a különböző évszakokban. Bemutatunk néhány praktikát, amit érdemes beleépíteni az őszi hajápolási rutinunkba.

A meleg nyári napok után az őszi hónapokban már nincsen szűkségünk a napvédő samponokra, így azokat ajánlott lecserélni tápanyagokban gazdag készítményekre.

A hajunknak megfelelő sampon kiválasztása mellett elengedhetetlen, hogy balzsamot és a hajmosás után hajvégápoló olajjal is tápláljuk a hajhagymáinkat és a hajkoronánkat. Ezek megfelelő kiválasztásához mindenképpen kérjük szakember, fodrász segítségét.

Hajmosás után hajvégápoló olajjal is tápláljuk a hajhagymáinkat és a hajkoronánkat Forrás: Shutterstock

Hajmosáskor érdemes kicsit megmasszírozni a fejbőrünket, körkörös mozdulatokat végezve serkentjük a vérkeringést és csökkentjük a hajhullás kialakulását.

A hidegebb időszakban próbáljuk meg kitolni a hajmosást és minél ritkábban sort keríteni rá. Ez azért célszerű, mert a fejbőrön található faggyúmirigy által termelt zsíroknak védő hatása van, amit a gyakori hajmosás elpusztít és egy idő után kiszárad a fejbőr és elkezd hámlani. Amennyiben lehetséges - természetesen ez függ a haj mennyiségétől és hosszától is - legkorábban hetente mossuk meg a hajunkat.

Míg nyáron sokan hagyják hajmosás után természetesen száradni a hajukat, fontos, hogy a hideg idő közeledtével hajmosás után mihamarabb szárítsuk meg a hajunkat, mert ha huzamosabb ideig vizes hajjal és fejbőrrel mászkálunk a lakásban, megfázhat, és ennek következtében kiszáradhat a fejbőr, ami szintén korpásodáshoz és hajhulláshoz vezet.

A hideg idő közeledtével hajmosás után mihamarabb szárítsuk meg a hajunkat Forrás: Shutterstock

A hideg időben könnyen megfázhatunk, ami a fejbőrünkre is igaz lehet, éppen ezért hajmosás után közvetlen ne menjünk utcára, várjunk legalább egy órát, mielőtt kimegyünk a szabadba. Ha ezt nem tartjuk be, rövid időn belül korpásodás és hajhullás következhet be.

A haj egészségének megőrzése érdekében nem elég megfelelő szérumokkal, készítményekkel ápolni a hajunkat, a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás szintén elengedhetetlen része az életerős és dús hajkoronának. Fontos, hogy elegendő mennyiségű B, C, és E-vitamint, illetve cinket és vasat vigyünk be a szervezetünkbe.

Végezetül pedig érdemes 2-3 havonta meglátogatni a fodrászunkat, hogy a töredezett hajvégektől megszabadítson minket, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy kellőképpen tudjon regenerálódni a haj és még élettel telibb és ragyogóbb legyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.