A hajápolási rutinunkon módosítanunk kell: ahogy telik az idő, változnak az igények

hajmosás, hajápolás, haj, hajszárítás
"Forrás: Shutterstock " - Shutterstock
frizura hajápolás szépség
Az idő múlásával a hajunk is változásokon megy keresztül, akárcsak testünk többi része. Elengethetetlen, hogy hajápolási rutinunkat hozzáigazításuk ezekhez a változó igényekhez.

A hajunk állaga éppúgy változik, ahogy telnek-múlnak az évek, akár a testünk többi része. Fontos, hogy odafigyeljünk szálaink állapotára és a megfelelő ápolást nyújtsuk nekik. Ugyanis általában akkor, amikor a fiatalság megőrzésére gondolunk, csak a bőrünkkel foglalkozunk, pedig a fürtjeink legalább olyan fontosak. Egy szakértő osztotta meg egyszerű, de hatásos tippjiet, amik segítenek a hajápolásban. 

Sose kenjük a sampont a hajvégekre, oda a kondicionáló való
Forrás: Forrás: Shutterstock
  • A hidratálás a kulcs: Az egyik legfontosabb dolog, amit a hajunkért tehetünk az az, hogy hidratáltan tartjuk. Ahogy egyre idősebbek leszünk, hajunk természetes módon szárazabbá és törékenyebbé válik. Ennek a problémának a kiküszöbölésére a legfontosabb, hogy a hajtípusunknak megfelelő hidratáló sampont és kondicionálót használjunk.
  • Megfelelő termékek választása: Figyeljünk arra, hogy milyen termékeket használunk a hajunkra. Kerüljük a hajat károsító, durva vegyi anyagokat tartalmazó termékek használatát.
  • Védjük a hajunkat: Az idő múlásával a hajunk egyre érzékenyebbé válik a nap és a környezeti tényezők okozta károsodásra. Védjük hajunkat kalap vagy sál viselésével, és kerüljük az extrém hőhatásokat, ha mégis szeretnénk formázni a hajunkat, mindenképpen használjunk hővédőt.
  • Rendszeres vágás: A rendszeres vágás elengedhetetlen a haj egészségének és erősségének megőrzéséhez. A hajunk a kor előrehaladtával lassabban nő, ezért a hajszálak töredezésének megelőzése érdekében szükséges, hogy gyakran vágassuk.
  • Fontoljuk meg a hajszínünket: A hajunk természetes módon veszíteni kezd a pigmenttartalmából. Ha továbbra is szeretnénk festeni a hajunkat, érdemes a természetes hajszínünkhöz közelebbi árnyalatot választani. 
  • Fogadjuk el a természetes textúráját: Hajunk textúrája megváltozhat, ahogy öregszünk. Ahelyett, hogy harcolnánk ellene, fogadjuk el a maga természetességében. Ez segít megőrizni a haj egészségét, és csökkenti a hőformázó eszközök okozta károkat - írja a Hola.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.