Honnan tudod, hogy elégszer mosod-e a hajad? A szakértő megmondja

Forrás: Shutterstock -
szépség haj hajmosás gyakoriság
Olykor mindannyian elcsábulunk és inkább használunk szárazsampont a hosszas hajmosási procedúra helyett, de nem érdemes gyakran ehhez a megoldáshoz fordulni. Problémáink adódhatnak, ha nem mossuk elégszer a hajunkat.

Ha fel vagyunk szerelkezve szárazsamponnal, könnyen halasztjuk néhány nappal későbbre a hajmosást. Azonban ez nem mindig jó döntés, különösen, ha aktív életmódot folytatunk, vagyis intenzív mozgást végzünk, vagy sokat ingázunk. Ezek a zsírosodást gátló termékek a szennyeződésekkel együtt gyorsan felhalmozódnak, és sok gondot okozhatnak - figyelmeztet Dr. Rashmi Shetty hajspecialista.

A hajmosást nem érdemes halogatni
Forrás: Forrás: Shutterstock

Az ideális hajmosási gyakoriságot nagyrészt két tényező határozza meg: a hajtípusunk és az életmódunk. Akinek nagyon finomszálú a haja, annak valószínűleg naponta vagy minden második nap meg kell mosnia, a normál haj viszont heti két-három mosással, a szárazabb haj pedig heti eggyel is kibírja. Ezután kell megvizsgálnunk az életmódunkat: ha gyakran sportolunk, esetleg szeretjük ezt a szabadban tenni, akkor rengeteg port összegyűjt a hajunk, de a szennyeződések a közlekedési eszközökön sem kerülnek el bennünket.

Milyen problémákat okozhat a gyakran elhalasztott hajmosás?

  • Lassabb hajnövekedés
    A fejbőr higiéniájának fenntartása elősegíti az egészségesebb hajnövekedést, és segít megelőzni a hajhullást, de a hajmosások száma közvetlenül nem befolyásolja a hajnövekedést. 
  • Korpásodás
    A korpásodás kiváltó oka a a zsír felhalmozódása, amely a hajmosás hiányából ered. 
  • Viszkető fejbőr
    Ha nem mosunk hajat olyan gyakran, mint amilyen gyakran kellene, a felgyülemlett szennyeződések és olajok viszketést és kellemetlen érzést okozhatnak.
  • A szőrtüsző fertőzése
    A szőrtüszők fertőzését, gyulladását is a felhalmozott szennyeződések okozzák, ezért sem szabad sokáig halogatni a hajmosást - írja a Vogue.  

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.