Nyolc hónapja nem mosott hajat samponnal a fiatal lány: elmondta, milyen módszerre esküszik

egészséges haj, haj, frizura
Shutterstock -
vissza a természethez sampon hajmosás gyógynövény
A tudatos bőrápolás mellett napjainkban hatalmas divat a tudatos hajápolás is. A közösségi médiából csak úgy ömlenek ránk a legújabb csaodát ígérő samponok, balzsamok, pakolások... A 22 éves Orim nemet mondott a trendekre, saját maga készítette főzettel ápolja a haját.

„Nyolc hónapja nem mostam samponnal hajat – soha nem zsírosodik, és nagyon gyorsan nő az általam használt varázsfőzetnek köszönhetően” - jelentette ki TokTok-csatornáján a 22 éves Orim. Hozzátette, hogy a hajinfluenszerek sokszor megkérdőjelezik a módszerét, és arról is beszélt, amikor úgy döntött, hogy abbahagyja a hajmosást, a környezete és követői nem gondolták, hogy képes lesz sokáig tartani, nem hogy nyolc hónapig.

A 22 éves lány azonban bebizonyította, hogy működik, amit kitalált, és a főzetet is megmutatta, amivel a haját ápolja. „Ez az amire a hajad és a fejbőröd vágyik, ez a természet csodája”- jelentette ki. 

@orim DAY 236 NOT USING SHAMPOO🥳 LOVE MY DIY HERBAL HAIR RINSES ✨🌱 #nopoo #DIY #healthyhair #naturalbeauty #hairgrowth #lifehack #forYOU ♬ Clair de lune/Debussy - もつ

Orim a főzetet hat hétig hagyja állni, mielőtt a hajára teszi, úgy véli ez az organikus megoldás a sampon és balzsam minden előnyét hordozza, anélkül, hogy felesleges és adott esetben veszélyes kemikáliákat használna. 

A főzet tartalmaz rozmaringot a fejbőr tisztítására és megfiatalítására, szárított körömvirágot a fejbőr és haj hidratálására, kakukkfüvet a korpásodás megelőzésére és friss mentát ami csökkenti a zsírosodást és elősegíti a haj növekedéséét.  Orim ezeket a növényeket almaecettel keveri, amitől - azt állítja - nagyon sima, erős és fényes lesz a haja. Miután a főzet hat hétig állt, összekeveri háromszor annyi vízzel és a fejbőrébe masszírozza, majd alaposan lemossa. 

„Tökéletesen megtisztítja a hajam, anélkül, hogy kiszárítaná, mint a samponok” - jelentette ki, és hozzátette egyedül arra kell vigyázni, hogy ne kerüljön a szemébe, mert az almaecet rettenetesen csíp. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.