3 klasszikus sminkelési hiba, amelyektől öregebbnek tűnsz

szemöldök, szemöldöktetoválás,smink
Shutterstock - megaflopp
érett bőr kozmetika szemöldök szemhéjtus smink
Neves kozmetikai szakértő osztotta meg a leggyakoribb sminkelési hibákat, amelyek öregítik a nőket. Tanácsokat is adott arra, milyen technikákat használhatunk ezek helyett.

Karen Betts ismert angol kozmetikus három fő pontot emelt ki a Daily Mailnek:

1. A szemhéjtus használata 

A túl vastag vagy túlzottan kiemelkedő tusvonal erősen öregít, ellentétben az új, diszkrétebb technikákkal, melyeknek a hatása sokkal természetesebb.
"A szempilla vonalának finom hangsúlyozásával a szempillák dúsabbnak tűnnek, ez a technika kiemeli a szem természetes formáját, de nagyon precízen kell megrajzolni. A micro liner alkalmazása nem könnyű. Sokan a tervezett vastagság duplájára húzzák a vonalakat, de ez öregíthet és a smink is idejétmúlnak tűnik” - mondta Betts.

szemhéjtus, smink, szemceruza, eyeliner
A vastag tusvonal öregít és elavulttá teszi a sminket.
Forrás: Shutterstock

2. A szemöldök formázása

A divat állandó változásai ellenére Karen azt javasolja, hogy a természetesebb formák felé orientálódjunk, mivel azok időtállóbbak és fiatalosabb megjelenést kölcsönöznek. Az éppen aktuális szemöldök trendek nem biztos, hogy passzolnak az arcformánkhoz. A szemöldök-laminálás még mindig nagyon népszerű eljárás, sokan veszik igénybe ezt a szolgáltatást, de nem biztos, hogy mindenkinek előnyös az annyira drámai szemöldök. 

3. Ajakkontúr

A túl hangsúlyos ajakkontúr elavultnak tűnhet, és nagyon öregít is. Ehelyett egy természetesebb, "microshading" (mikroárnyékolás) technikát ajánl a szakértő. Az eljárás célja, hogy teltebbek, szimmetrikusabbak legyenek az ajkak. A vendégek egyedi árnyalatot választhatnak, ennek ellenére a hatás teljesen természetes lesz. Az eredmény korától és életmódtól függően két-három évig tarthat. 

Karen szerint a természetes megjelenés és a visszafogottság tesz leginkább korszerűvé egy sminket, kiemelve az arc természetes vonásait anélkül, hogy el kellene terleni a figyelmet az öregedés jeleiről.

Az érett bőr ápolása és alapozása odafigyelést igényel, de a megfelelő termékek használatával gyönyörű ragyogást érhetünk el. Ebben a cikkükben írtunk arról, miket érdemes kipróbálni.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.