Fésülhetetlen haj szindróma: a kis Layla ezüstszőke tincsei égnek állnak és kezelhetetlenek

fésű, haj, fésülés, hajkefe
Thinkstock -
különleges rendellenesség haj kislány
Idegen emberek lépnek oda a brit kislányhoz, és kérdés nélkül megérintik a haját: Layla ezüstszőke, égnek álló fürtjei nem hétköznapiak, "fésülhetetlen haj szindrómával" küzd.

Mindössze 100 embert érinthet a világon az a rendellenesség, amivel a brit kislány Layla küzd: kifésülhetetlen haj szindrómával született. Ezüstszőke fürtjei az égnek állnak, ami vonzza az idegen emberek tekintetét és olykor rosszallásást. Nemrég egy szupermarketben járt a kislány az édesanyjával, ahol, egy férfi megszólta őket: "Miért fésülöd így a gyereked haját? Olyan, mint lufit dörzsöltek volna hozzá" - mondta az idegen. Charlotte - a kislány édesanyja - alaposan átgondolta, hogyan válaszoljon, majd a következőket mondta: 

"Nem csináltam semmit a hajával, így természetes, és szerintem gyönyörű."

Szeretné megtanítani a kislányának ugyanis, hogy úgy szép, ahogy van. 

A hároméves Laylát egyéves korában diagnosztizálták a különös rendellenességgel. A szülei szerint a legnagyobb kihívás az, hogy megtanítsák a gyereküknek a beleegyezés fontosságát, ugyanis nagyon sok idegen ember kérdés nélkül simogatja meg a kislány haját - írja a BBC.

Fésülhetetlen haj szindróma

A fésülhetetlen haj szindróma a haj ritka, változó mértékű strukturális rendellenessége. Jellemzője, hogy a haj ezüstös, száraz, göndör, drótos és kifésülhetetlen. Először a 20. század elején számoltak be róla. Bár a gyermekkor későbbi szakaszában hajlamos magától rendbejönni, a fésületlen haj szindrómának nincsen kezelési módja. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.