Nincs többé lelapult, töredezett haj, ha ezt a módszert választod

Forrás: Shutterstock -
trükk sampon hajápolás balzsam
A hajmosás nem egy túl bonyolult dolog, de vannak, akik szerint a legtöbb ember nem a megfelelő sorrendben használja a sampont és a balzsamot.

A hajmosás egyszerű: be kell vizezni a hajat, aztán a hajtípusnak megfelelő samponnal megmosni, majd ezután jön a balzsam, ami fényessé és puhává varázsolja a hajszálakat. Sokak szerint épp fordítva kellene csinálni: először felkenjük a hajápolót, vagyis a balzsamot, és csak azután samponozuk. Furán hangzik, ugye? 

Hogy is van ez? 

A hajbalzsamok olyan olajakat tartalmaznak, melyek ápolják, táplálják a fejbőrt és a hajszálakat. Ám ha a hajmosás végén alkalmazod ezeket a kozmetikumokat, hiába mosod ki, a maradék olajok elnehezítik a szálakat, és lelapul a frizurád. Azonban ha a mosás elején teszed fel a kondícionálót, a hatóanyagok bejutnak a hajszálakba, és ahogy lemosod, a nehezítő hatás megszűnik - írja a Ripost.

Így csináld!

Vidd fel a balzsamot úgy, hogy ne fedd be a fejbőrt. Hagyd hatni 5-6 percig, ezután jöhet rá a sampon, majd az öblítés. A hajad lágy lesz és dús, és nem lapul le! 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.