Mosolyogva nézni szembe a halállal

film mozi szórakozás sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az év utolsó előtti hetében érkezik a mozikba az év egyik legjobb filmje, melynek címe pontosan meghatározza, milyen arányban keveredik benne vígjáték és dráma. Fifti-fifti, kritika.

Tipp! Fehérneműben a szexi modell! Kattints a galériáért!






facebook.com
facebook.com


Bár a sztori más jellegű filmet sejtet, de a Fifti-fifti egy igazi dramedy: dráma és komédia keveréke, ráadásul a legjobb fajtából. A legkisebb epizódokban is nagyszerű színészek (Anjelica Huston, Bryce Dallas Howard, Anna Kendrick) brillíroznak, a főszereplő, Joseph Gordon-Levitt a kisfiús mosolyával pedig olyan, mintha ezt a szerepet egyenesen rá írták volna (ami azért is érdekes, mert a színész két nappal a forgatás előtt ugrott be a produkciótól megpattanó James McAvoy helyére). Az egész film stílusa és hangvétele rendkívül szabad, szinte laza, a jelenet és párbeszédek mintha valóban az életből ellesett pillanatok volnának. Ami nem is csoda, ha tudjuk a film keletkezésének történetét.

Tipp! X-Faktor: villantottak az énekesek. Kattints a galériáért!






facebook.com
facebook.com


A film nagy erénye ugyanakkor, hogy nem ragad bele a saját csábítóan könnyed hangvételébe, mindezt végül meg tudja emelni, és az események súlyához méltó érzelmi földindulásokat képes bennünk, nézőkben is elindítani. Hogy aztán a moziból kilépve mi is újragondoljuk egy kicsit a kapcsolatunkat a hozzánk közel állókkal és az életünkkel - mindezt pedig egy halvány mosollyal az arcunkon.

Tippünk: Nézd meg a film előzetesét




Kiknek ajánljuk?

- akiket érdekel egy hétköznapi figurákról szóló egyszerű film, amely mégis rengeteget tud az emberségről és a kapcsolatokról
- akik szerint a humor jó eszköz arra, hogy átsegítsen minket a nehézségeken
- akik szeretnének többet megtudni a férfibarátság természetéről és a női szeretet fajtáiról

Kiknek nem ajánljuk?

- akik számára a történet netán túl fájdalmas emlékeket ébresztene fel
- akik szerint nem szabad ilyen súlyos témáról humorral mesélni
- akik egy térdcsapkodós vígjátékra számítanak

Tipp! Elképesztő átalakulás, Krisztából a karácsonyi bulik királynője lett. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.