Évekig szenvedett a szépséges énekesnő, Nicole Scherzinger

betegség bulímia énekesnő Nicole Scherzinger sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolc éven át küzdött bulimiával a Pussycat Dolls frontembere, Nicole Scherzinger. A sztár őszintén beszélt betegségéről és szenvedéséről az egyik televíziós csatornának.

"Évekig bántottam magam, sanyargattam a testemet. Amint lejöttem a színpadról, bezárkóztam a szobámba" - mesélte Nicole. A sztár azt is elmondta a tévének, annak ellenére, hogy együttesben énekelt, sosem érezte magát annyira egyedül, mint azokban az években.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A 34 éves énekesnő korábban sosem beszélt szenvedélyéről, sem a családjának, sem a barátainak, sem pedig a nyilvánosságnak, mert nem akarta, hogy a környezete áldozatként tekintsen rá. Tudja, hogy ezzel fájdalmat okozott volna a szeretteinek.

Mi a bulimia?
Falási rohamokkal járó kényszerbetegség, amely során a beteg rengeteg ételt fogyaszt el igen rövid idő alatt. A páciens ezt követően igyekszik megszabadulni az ételtől, hashajtót vesz be vagy hánytatja magát, majd ismételten étkezik, mert az evési kényszernek csak rövid ideig tud ellenállni. A betegség előrehaladtával egyre kevesebb idő telik el az étel elfogyasztása és az attól való megszabadulás között.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.