Gyerekekből merít erőt a tragikus sorsú műsorvezető

MTVA Dióssy Klári műsorvezető sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tíz éve annak, hogy Dióssy Klári leukémiában elveszítette kislányát, a négy és fél éves Adélt. Az MTVA műsorvezetője ma már képes beszélni a történtekről, sőt szívesen veszi magát körbe gyerekekkel, mert erőt adnak neki. Nemrég egy egész iskoláscsoportot kísért el Londonba - tudta meg a Life.hu.

Dióssy Klári maga is pedagógusként végzett, bár sosem dolgozott eredeti szakmájában. Szaktudását azonban most kihasználhatta, hiszen egy felsőtagozatos iskoláscsoportot kísért el Londonba. A műsorvezetőt imádják a gyerekek, de saját tragédiája miatt különösen nagy szüksége is van a kicsik társaságára.

Fotó: MTVA/Nagy Zoltán
Fotó: MTVA/Nagy Zoltán

"Olyan típus vagyok, aki arra lett kitalálva, hogy gyerekekkel legyen. Az én életemben ez mégis egy nagyon visszás adottság, hiszen a saját kislányomat, Adélt 10 éve elveszítettem leukémiában. Hosszú időnek kellett eltelnie, hogy a fájdalom ne törjön elő, amikor gyerekek közt vagyok, de mára eljutottam a gyásznak abba a fázisába, hogy megtanultam együtt élni a hiánnyal. Már erőt ad a kicsik társasága és nem az jut eszembe, hogy miért nem a sajátom ölel meg, vagy szól hozzám" - árulta el Klári, aki a tragédia miatt megijedt, amikor ráosztották az MTVA gyermeknapi műsorának házigazda szerepét. "Az adás előtt kicsit aggódtam, vajon jó döntés volt-e, hogy épp engem kértek fel, de rá kellett jönnöm, hogy csak kapok a gyerekektől és ez jót tesz nekem. Épp ezért ettől a londoni úttól sem féltem, szívesen voltam a diákokkal, akik ráadásul nagyon tisztelettudóak, kezelhetőek voltak. Fantasztikus élményekben volt részem, eljutottam a Stonehenge-hez, kompoztam hajnalban és persze a London Eye-on is megfordultam" - mesélt élményeiről a műsorvezető, aki nem zárja ki, hogy egyszer újra lesz saját gyermeke. "Ugyan egyelőre nem született második gyermekem, de elképzelhetőnek tartom, hogy újra anyuka leszek majd."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.