Tüdőgyulladást kapott Schumacher

Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff -
síbaleset tüdőgyulladás kóma Forma-1 világbajnok reagálás Michael Schumacher antibiotikum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Forma-1 hétszeres világbajnoka múlt héten betegedett meg, azóta erős antibiotikummal kezelik - írja a német Bild információira hivatkozva a sport.hir24.hu. 

Az újság értesülését a menedzser, Sabine Kehm nem erősítette meg, pusztán annyit közölt, mint eddig mindig: ha nem ő vagy az orvosok adtak ki információt, akkor azok "spekulációnak tekintendők". A tüdőgyulladás a kóma egyik szövődménye, egyáltalán nem ritka, sőt: a sokáig mozgáshiánnyal küzdő, lélegeztető gépen lévő fekvőbetegeket gyakran sújtja.

Forrás: AFP/Sascha Schuermann

Schumacher szervezetéből lassan két hete kezdték el kivonni a mélyaltatást okozó gyógyszereket. A megvonásra azonban nem reagál, csak reflexes mozdulatai vannak olykor. Néhány napja az orvosok arra figyelmeztették a családot, hogy a gyógyulás legnehezebb szakasza még csak most jön.

Nemrég már halálhírét keltették, az orvosi stáb viszont azonnal cáfolta, hogy elhunyt volna az egykori autóversenyző. Az expilóta még december 29-én szenvedett síbalesetet, amely során súlyos fejsérülései keletkeztek. Kétszer megoperálták, a második beavatkozás során egy vérömlenyt távolítottak el az agya bal feléből. Négy héten át tartották mesterséges kómában, közben testét folyamatosan hűtötték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.