Harry herceg szerint a hadsereg mentette meg őt a teljes elzülléstől

Forrás: AFP/Matt Cardy -
katonaság Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harry herceg szerint a hadseregben eltöltött tíz év mentette meg őt a teljes elzülléstől. A brit uralkodó 30 éves unokája üdvösnek tartaná akár a sorkatonai szolgálat újbóli meghonosítását is Nagy-Britanniában. Harry - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, aki az ötödik a brit trónutódlási sorban - tudatta azt is, hogy egyelőre jól érzi magát a bőrében agglegényként.

A fiatalabb korában botrányt botrányra halmozó herceg a The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lapnak adott interjút abból az alkalomból, hogy a fegyveres erők kötelékében eltöltött kalandos évtized után hamarosan leszerel.

Forrás: AFP/Matt Cardy

"Elborzadva gondolok arra, hogy hol lennék most a hadsereg nélkül (...) Bámulatra méltó, hogy mi mindent köszönhetek a katonaságnak" - fogalmazott, hozzátéve: vissza kellene hozni a Nagy-Britanniában 1961-ben megszüntetett sorkatonai rendszert. "A hadsereg velem csak jót tett, semmi bajom nem lett tőle" - hangsúlyozta.

A veszélyes afganisztáni küldetésekkel a korábban elsősorban botrányos kocsmai tivornyáiról és féktelen ivászatba fulladó bulijairól elhíresült herceg az alattvalók körében is általános megbecsülést vívott ki magának, és mára a királyi család egyik legnépszerűbb tagjává vált. A vasárnapi interjúban ugyanakkor egyértelművé tette, hogy egyelőre nem tervez házasságot. "Remekül elvagyok barátnő nélkül" - mondta, hozzátéve, hogy jelenleg nem is törekszik komolyabb kapcsolatra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.