Éden-ügy: jövő héten tárgyal az ominózus epizódról a Médiatanács

Forrás: www.tv2.hu -
szexuális erőszak TV2 nemi erőszak erőszak Éden Hotel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jövő heti ülésén vizsgálja a TV2 Éden Hotel című műsorát a Médiatanács, miután a produkcióban szexuális bántalmazás szerepelt - áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleményében.

Ahogyan arról már korábban a Life.hu is beszámolt: nagyon kiverte a biztosítékot az Éden Hotel pénteki adása, melyben Éden Gábor szexuálisan zaklatta Éden Nórit. A Médiatanács a jövő héten indítja hatósági vizsgálatát az adással kapcsolatban - írja az MTI.

Forrás: TV2

A TV2 szerdán közleményében elismerte hibáját és elnézést kért az Éden Hotel egyik adásában képernyőre kerültek miatt, és kijelentette, hogy kész műsorpolitikájának felülbírálására, és mérlegeli, hogy a jövőben indít-e hasonló jellegű valóságshow-t.

A korábban több civil szervezet, illetve párt által is kifogásolt, szexuális bántalmazásnak minősített jelenettel kapcsolatban azt írták, sem a sorozatot gyártó cég, sem a TV2 kollégái nem jártak el kellő érzékenységgel, amikor a kérdéses helyzetet látták és értékelték. Ezért a képernyőre kerülő adások technikai és tartalmi ellenőrzéséért felelős kreatív osztály vezetője és a tartalom átvételéért felelős szerkesztője írásbeli figyelmeztetést kapott - emlékeztet az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.