Angelina Jolie egy afgán kislány életéről készít filmet

Forrás: Getty Images/AFP/Kevin Winter -
Afganisztán film animáció producer Angelina Jolie
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Angelina Jolie elvállalta A kenyérkereső című, készülőben lévő animációs film produceri tisztségét, és még az is elképzelhető, hogy az egyik szerepet is ő fogja játszani. A film egy kényszerűségből a család kenyérkeresőjévé váló afgán kislányról szól, és 2017 elején kerülhet a mozikba.

A kenyérkereső (The Breadwinner) Deborah Ellis kanadai írónő 2000-ben megjelent, azonos című regényén alapul. A történet Parvanáról, egy 11 éves afgán kislányról szól, aki magát fiúnak álcázva kényszerül a család kenyérkeresőjévé válni, miután apját igazságtalanul bebörtönzik a tálibok uralta Afganisztánban. Deborah Ellis, aki könyve megírására készülve hónapokon át interjúzott pakisztáni és oroszországi menekülttáborokban élő nőkkel, a filmben is közreműködik mint társ-forgatókönyvíró.

Forrás: Getty Images/AFP/Kevin Winter

A több irodalmi elismerésben is részesült könyv nagyon közel áll Jolie-hoz, aki maga egy leányiskolát finanszíroz Afganisztánban, és saját gyerekeinek is kezébe adta a könyvet. Nora Twomey elmondása szerint, amikor nemrég találkozott a színésznővel a projekt megvitatása céljából, kiderült, hogy Jolie már egy ideje a történet megfilmesítésén gondolkozott.

„Több millió, Parvanához hasonló lány van, akik elnyomás alatt és konfliktusok közepette nőnek föl, és arra kényszerülnek, hogy segítsék családjuk túlélését e körülmények között” – írta közleményében Jolie, aki utal az afgán kultúra gazdagságára, kreativitására és erejére is.

Az angol és dari nyelven - ez a perzsa Afganisztánban beszélt változata - készülő film jelenleg az előgyártás és a casting fázisában van, a Cartoon Saloon már megkezdte az animáció elkészítését. A nagy kérdés az, hogy Angelina Jolie az executive produceri poszt mellett elvállalja-e az egyik szerep megformálását is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.