II. Erzsébet brit királynő Katalin hercegné Vilmos herceg News
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megerősítették: 2017. február 6-án nyugdíjba megy II. Erzsébet brit királynő. És hogy ki követi őt a trónon? A királynő kinyilvánította, ő kit szeretne királyként látni. 

Most már hivatalos: II. Erzsébet jövő februárban nyugdíjba megy, épp aznap, amikor 65 évvel azelőtt megkoronázták. A királynő meghozta azt a döntést is, amire fél Anglia várt: a trónon Vilmos herceget szeretné maga után látni – írja az 1ndependent.

Forrás: AFP/Arthur Edwards

Hivatalosan Károly hercegnek kellene a trónon a királynőt követnie, hiszen ő az elsőszülött fiú. A brit öröklési rend szerint, ha a királynő lemond, nyugdíjba megy vagy meghal, Károlynak kellene követnie őt, hacsak a királynő nem kényszeríti fiát arra, hogy lemondjon a trónról.

A királyi udvarban most arról szólnak a hírek, hogy Erzsébetnek sikerült meggyőznie Károlyt arról, hogy lemondjon a trónról, aki állítólag nehezen, de fejet hajt édesanyja kérése előtt. A királynő ugyanis úgy gondolja, fenn kell tartani a család népszerűségét, ezt pedig a fiatalabb generáció megszólításával érheti el. Ez nem is csoda, Katalin és Vilmos herceget imádják, nemcsak Angliában, de az egész világon.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Patrick Van Katwijk

Úgy tudni, hivatalosan idén karácsonykor történik meg a nagy bejelentés, jövő februárban pedig már korona kerülhet Vilmos herceg fejére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.