Hosszú Katinka olimpia RioLife2016 Rió aranyérem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú Katinka valóban egy igazi Iron Lady, ahogy ezt 400 vegyesen be is bizonyította. Hatalmas fölénnyel és elképesztő világcsúccsal zsebelte élete első olimpiai aranyérmét

Ahogy ilyenkor viszont ez lenni szokott,

előkerültek a méltatlankodó, rosszindulatú hozzászólások,

kommentárok. Jelen esetben az NBC kommentátora nem tudta szó nélkül hagyni a bravúros győzelmet.

"... és itt van az ember, aki felelős azért, hogy Hosszú Katinkából új úszó lett."- utalt ezzel Shane Tusupra, Katinka férjére és edzőjére. Szerinte ugyanis nem másnak, mint neki tulajdonítható a győzelem, függetlenül attól, hogy az úszónő egyedül küzdött a medencében.

MTI Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ezt a beszólást természetesen voltak, akik nagyon nem nézték jó szemmel. Hangot is adtak felháborodásuknak. A Jezebel.com szerint Hosszú magától úszott és szexista dolog azt sugallni, hogy edző-férje nélkül nem lett volna képes ugyanerre a teljesítményre.

A lényeg valójában mégiscsak az, hogy

Hosszú Katinka és Shane Tusup párosa bebizonyította,

hogy megfelelő edzéssel, hatalmas önfegyelemmel és kitartással megdönthetőek a határok és valóra válhatnak az álmok. Az Iron Lady (és férje is) pedig teljes joggal örülhet élete első olimpiai aranyérmének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.