Tabányi Carmen sokat dolgozott Angelina Jolie sikeréért

Forrás: AFP/Carl Court -
forgatás Angelina Jolie Tabányi Carmen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy magyar naplóvezetőnek elképesztően nagy szerepe van egy-egy film sikeres elkészítésében. Többek között Angelina Jolie filmjéért is sokat dolgozott Tabányi Carmen.

Tabányi Carmen naplóvezetőként dolgozik, ami a filmes világ egyik legfontosabb szakmája. Érdekes módon

ezt a pozíciót 94%-ban nők töltik be,

ugyanis az egyik legfontosabb eleme az osztott figyelem. Azt pedig tudjuk, hogy egyszerre több dologra figyelni inkább a nők tudnak, mint a férfiak.

"Arra kell figyelnem, hogy a történetet úgy forgassák le, ahogy az a forgatókönyvben szerepel, és a színészek azt a dialógust mondják, ami a könyvben van. De figyelek arra is, hogyan fogják majd összevágni a filmet, és igyekszem kiszűrni a kapcsolódási hibákat" - mesélte Carmen.

Carmen rengeteg híres emberrel dolgozik együtt, és szinte mindegyikőjükkel van egy személyes története is. Elárulta, hogy a Tom Cruise-zal együtt forgatott. "A holnap határa" című film nagy kihívást jelentett a számára, ugyanis 11 kamera forgott egyszerre, melyek minden mozzanatát jegyzetelnie kellett, és közben még fotózott is.

Tabányi Carmen és Tom Cruise A holnap határa forgatásán Forrás: Tabányi Carmen

Együtt dolgozott Angelina Jolieval is, "A vér és méz földjén" című film forgatása során. Carmen sok esetben olyan hibákat is észrevesz, ami mások figyelmét teljesen elkerüli. Ebben az esetben hiába kérte a fodrászokat, hogy igazítsák meg a szereplő frizuráját, senki nem tett semmit. Így a felvételen látható, hogy a jelenetben szereplő lány hajtincse az egyik percben hol a füle mögé van tűrve, hol pedig le van engedve. Ezt a bakit még Jolie sem vette észre.

Angelina Jolie és Tabányi Carmen Forrás: Tabányi Carmen

Volt szerencséje Peter Falk-kal is együtt dolgozni, aki saját bevallása szerint 1/4 részben magyar származású. Carmen visszaemlékezése szerint Peter egy vidám bácsi volt, aki a forgatási szünetekben jobbnál jobb sztorikat mesélt.

"Azt mondta, szerinte a magyaroknak van a legjobb humoruk, és a magyarok értenek a legjobban ahhoz is, amihez nem értenek. Ez nagyon megmaradt bennem" - árulta el a nő az Origonak.

Elhunyt Geoff Nicholls, a Black Sabbath billentyűsehttp://www.life.hu/kult/20170129-meghalt-geoff-nichols-a-black-sabbath-billentyuse.htmlGeoff Nicholls, a Black Sabbath billentyűse tüdőrákos volt. KultOrigoElhunyt Barbara Hale amerikai színésznőhttp://www.life.hu/kult/20170129-meghalt-barbara-hale-amerikai-szineszno.htmlKilencvennégy éves korában meghalt Barbara Hale amerikai színésznő, aki a Perry Mason című amerikai krimisorozatban a címszereplő hűséges titkárnőjeként vált világszerte ismertté. KultOrigoAkcióvígjáték nyerte a Sundance Filmfesztivál fődíjáthttp://www.life.hu/kult/20170129-akciovigjatek-i-dont-feel-at-home-in-this-world-any-more-nyerte-a-sundance-filmfesztival-2017.htmlAz Elijah Wood és Melanie Lynskey főszereplésével készült I Don't Feel at Home in This World Any More című akcióvígjáték nyerte el szombaton a Robert Redford alapította Sundance Filmfesztivál fődíját. Kult--Örömhír: Oscar-díjra jelöltek egy magyar filmethttp://www.life.hu/kult/20170124-oscar-dijra-jeloltek-egy-magyar-filmet.htmlNéhány órával ezelőtt derült ki Oscar-díjra jelölték Deák Kristóf Mindenki című alkotását. KultAFP25 éve került adásba Magyarországon az első Friderikusz Showhttp://www.life.hu/kult/20170123-25-evvel-ezelott-lathattuk-az-elso-friderikusz-show-t.html25 évvel ezelőtt indult hódító útjára a Friderikusz Show. 1992. január 23-án milliók ültek le a tévé elé, hogy megnézhessék Magyarország elő igazi szórakoztató műsorát, amelyben temérdek világsztár is vendégeskedett! Kult--Fotósorozat: ilyen lesz az arckifejezésed, ha szélgépet tolnak elédhttp://www.life.hu/kult/20170123-szelgep-elott-fotoztak-az-embereket-vicces-sorozat.htmlA litván fotós legújabb projektjében egy szélgépé a főszerep, és azoké az embereké, akik nem féltek röhejesen kinézni. Tadas Cerniauskas úgy fotózta az embereket, hogy közben az orkán erejű széllel kellett szembenézniük: senkinek nem volt rendezett az ábrázata. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.